AcasăNewsSorin Ovidiu Vintu, cercetat intr-un nou dosar de spalare de bani

Sorin Ovidiu Vintu, cercetat intr-un nou dosar de spalare de bani

sorin-ovidiu-vintu-foto-agerpres

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este cercetat de procurori intr-un nou dosar de spalare de bani, privind modul de achizitie a drepturilor de explotare a minei de brucit de la Buduroasa.

sorin-ovidiu-vintu-foto-agerpresSorin Ovidiu Vintu, om de afaceri aflat dupa gratii dupa ce a fost condamnta la un an de inchisoare pentru santajarea unui fost partener de afaceri, Sebastian Ghita, este cercetat intr-un nou dosar de salare de bani.

Alaturi de Ana Bodea, acesta este anchetat de catre Parchetul General pentru spalare de bani in cazul unuia dintre cele mai mari zacaminte de brucit din Europa, respectiv cel de la Budureasa.

Mai exact, procurorii investigheaza conditiile in care, in 2007, dreptul de exploatare al minei a fost cumparat de catre Sorin Ovidiu Vintu, de la Ana Bodea, cu doar 2.6 milioane de euro in conditiile in care acesta valora aproximativ 10 miliarde de euro. Dosarul este unul disjunctiv celui de spalare de bani in cazul Petromservice, in care fostul director general al Petromservice, Gheorghe Supeala, alaturi de alte 2 persoane, a fost trimis in judecata pentru bancruta frauduloasa, respectiv plata unei transe de peste trei milioane de euro dintr-o creanta falsa.

„Vintu a avut o intelegere cu Arin Stanescu in sensul ca il va sustine sa fie desemnat administrator judiciar al PSV, in schimbul acestui fapt Stanescu urmand sa asculte eventualele ordine date de Vintu”, a declarat Marcel Pacuraru, unul dintre actionarii Petrom Service, potrivit rechizitoriului citat de rtv.net.

Conform procurorilor, in 2007 Ana Bodea ar fi vandut, odata cu  dreptul de exploatare al zacamantului, si un brevet al unei inventii care sa ajute la prelucrarea brucitului. Atunci s-a platit o transa de 3 milioane de euro, urmand ca restul pana la 7 milioane sa fie oferite doar in cazul in care Petromservice ar fi obtinut venituri din explotare. Desi acest lucru nu a mai avut loc, Ana Bodea a primit bani in urma insolventei Petromservice.

In acest moment omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu se afla dupa gratii, fiind condamnat la un an e inchisoare cu executare in cazul santajarii unui fost partener de afaceri, Sebastian Ghita.

author avatar
Ionut Zgimbau
432 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger