AcasăNewsSorin Ovidiu Vântul îl „spulberă” pe Ion Țiriac. „Când deschide gura, să...

Sorin Ovidiu Vântul îl „spulberă” pe Ion Țiriac. „Când deschide gura, să spună ceva util!”

(sursa foto: replicaonline.ro)

Începutul de an vine cu o replică tranșantă pe care i-o dă omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (SOV) miliardarului Ion Țiriac, fost jucător de tenis. Totul, după ce acesta din urmă a vorbit, într-un interviu la TV, despre plata taxelor la stat, sugerând că ar fi o chestiune ce ține de educație.

E vorba despre o reacție pe care omul de afaceri a avut-o pe Facebook, în chip de comentariu la declarațiile lui Țiriac. Acesta e de părere că Țiriac ar trebui să fie mai puțin axat pe propria imagine și că atunci când vorbește public ar trebui să spună „ceva util pentru tineri” și nu numai.

„Salut, generație. Bine ai venit în anul 2023, un an de grele încercări. O să trecem și peste asta. Am vrut să comentez o afirmație făcută de domnul Ion Țiriac, care era cumplit de revoltat că nația română nu a fost educată să-și plătească taxele și impozitele. Domnul Ion Țiriac e la o vârstă la care ar trebui să fie mai puțin preocupat de imaginea proprie și când deschide gura să spună ceva util pentru tineri, pentru taică-tu, pentru bunică-ta”, a spus SOV, citat de stiripesurse.ro.

„Să se întrebe de ce nu sunt educate companiile străine să-și plătească taxele și impozitele”

Omul de afaceri a continuat cu replica dată fostului jucător de tenis, subliniind care ar trebui să fie, de fapt, preocuparea acestuia din urmă. „Domnul Țiriac trebuia să se întrebe de ce nu sunt educate companiile străine să-și plătească taxele și impozitele în România și își optimizează fiscal toate veniturile, astfel încât statul român ia praful de pe tobă. Domnul Ion Țiriac ar trebui să fie preocupat de ce face statul cu banii pe care voi, amărâții, îi plătiți. (…)”, a mai afirmat SOV, conform aceleiași surse.

Citiți și: Cum îşi va împărţi Ion Ţiriac averea celor 33 de copii

Țiriac: „Nu e vorba de miliardarii care nu plătesc taxe/ Ăia plătesc taxe”

De la ce a pornit replica venită din direcția lui Sorin Ovidiu Vîntu? La finalul anului trecut, mai precis în decembrie, omul de afaceri în vârstă de 83 de ani, cunoscut și ca fost jucător de tenis, a acordat un interviu, într-o emisiune televizată, în care a vorbit despre taxe. Mai exact despre mentalitatea unor români în ceea ce privește plata taxelor la stat. „Fără taxe acest stat nu are niciun ban”, a spus unul dintre cei mai bogați români.

„În 32 de ani nimeni nu a fost în stare să educe acest popor în cele mai simple lucruri care există. Statul e cel mai sărac român care există în lumea asta. Statul nu are bani, populația trebuie să muncească, să aibă succes, să se învârtă economia, să dea bani statului și apoi, statul să faca totul pentru populație. Începând cu autostrăzi, până la trenuri. N-am simplificat treaba la taxe. N-am știut să îi spunem românului de ce… dacă eu și în ziua de astăzi am foști colegi care mă întreabă: De ce să plătesc taxe?. Pentru că fără taxe acest stat nu are niciun ban! Nu e vorba de miliardarii care nu plătesc taxe. Nu, nu! Ăia plătesc taxe, nu ai cum să faci evaziune pentru că ajungi unde ajungi. Dar e vorba de masa populației care nu înțelege. După ce îmi dai mie minimul, să mai plătesc și taxe?. Păi da, trebuie să plătești în orice caz”, a declarat Ion Țiriac, citat de ziare.com.

author avatar
Andrei Coman