AcasăNewsSorin Ovidiu Vântul îl „spulberă” pe Ion Țiriac. „Când deschide gura, să...

Sorin Ovidiu Vântul îl „spulberă” pe Ion Țiriac. „Când deschide gura, să spună ceva util!”

(sursa foto: replicaonline.ro)

Începutul de an vine cu o replică tranșantă pe care i-o dă omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (SOV) miliardarului Ion Țiriac, fost jucător de tenis. Totul, după ce acesta din urmă a vorbit, într-un interviu la TV, despre plata taxelor la stat, sugerând că ar fi o chestiune ce ține de educație.

E vorba despre o reacție pe care omul de afaceri a avut-o pe Facebook, în chip de comentariu la declarațiile lui Țiriac. Acesta e de părere că Țiriac ar trebui să fie mai puțin axat pe propria imagine și că atunci când vorbește public ar trebui să spună „ceva util pentru tineri” și nu numai.

„Salut, generație. Bine ai venit în anul 2023, un an de grele încercări. O să trecem și peste asta. Am vrut să comentez o afirmație făcută de domnul Ion Țiriac, care era cumplit de revoltat că nația română nu a fost educată să-și plătească taxele și impozitele. Domnul Ion Țiriac e la o vârstă la care ar trebui să fie mai puțin preocupat de imaginea proprie și când deschide gura să spună ceva util pentru tineri, pentru taică-tu, pentru bunică-ta”, a spus SOV, citat de stiripesurse.ro.

„Să se întrebe de ce nu sunt educate companiile străine să-și plătească taxele și impozitele”

Omul de afaceri a continuat cu replica dată fostului jucător de tenis, subliniind care ar trebui să fie, de fapt, preocuparea acestuia din urmă. „Domnul Țiriac trebuia să se întrebe de ce nu sunt educate companiile străine să-și plătească taxele și impozitele în România și își optimizează fiscal toate veniturile, astfel încât statul român ia praful de pe tobă. Domnul Ion Țiriac ar trebui să fie preocupat de ce face statul cu banii pe care voi, amărâții, îi plătiți. (…)”, a mai afirmat SOV, conform aceleiași surse.

Citiți și: Cum îşi va împărţi Ion Ţiriac averea celor 33 de copii

Țiriac: „Nu e vorba de miliardarii care nu plătesc taxe/ Ăia plătesc taxe”

De la ce a pornit replica venită din direcția lui Sorin Ovidiu Vîntu? La finalul anului trecut, mai precis în decembrie, omul de afaceri în vârstă de 83 de ani, cunoscut și ca fost jucător de tenis, a acordat un interviu, într-o emisiune televizată, în care a vorbit despre taxe. Mai exact despre mentalitatea unor români în ceea ce privește plata taxelor la stat. „Fără taxe acest stat nu are niciun ban”, a spus unul dintre cei mai bogați români.

„În 32 de ani nimeni nu a fost în stare să educe acest popor în cele mai simple lucruri care există. Statul e cel mai sărac român care există în lumea asta. Statul nu are bani, populația trebuie să muncească, să aibă succes, să se învârtă economia, să dea bani statului și apoi, statul să faca totul pentru populație. Începând cu autostrăzi, până la trenuri. N-am simplificat treaba la taxe. N-am știut să îi spunem românului de ce… dacă eu și în ziua de astăzi am foști colegi care mă întreabă: De ce să plătesc taxe?. Pentru că fără taxe acest stat nu are niciun ban! Nu e vorba de miliardarii care nu plătesc taxe. Nu, nu! Ăia plătesc taxe, nu ai cum să faci evaziune pentru că ajungi unde ajungi. Dar e vorba de masa populației care nu înțelege. După ce îmi dai mie minimul, să mai plătesc și taxe?. Păi da, trebuie să plătești în orice caz”, a declarat Ion Țiriac, citat de ziare.com.

author avatar
Andrei Coman
3.289 afisari

16 COMENTARII

  1. Doi nenorociți. Unul mai mare ca altul. Dar parcă mai scârbos îmi pare a fi turnătorul cu mustați.

  2. Are dreptate SOV. Dar mai trebuie spus de ce statul oprește jumătate din salariu. La un salariu de 5000 lei pe lună iei în mână 2500 lei. E normal?

  3. Turnatorul are tupeu sa ne dea lectii. Studiile lui sunt doua clase ca trenul. De unde si cultura care-i genereaza tupeul! Scarba si scuipat ptr acest gunoi turnator.

  4. Pe cine mai interesează opiniile unui pușcăriaș, care-și ispășește pedeapsa bine-meritată?

  5. Eu am o curiozitate, de ce n,a reușit Țiriac sa facă în cei aproape 15 ani cât a stat în Germania , capitalista ce,a reuși în România, și, a plecat imediat ce s,a schimbarcregimul în România

  6. Deci vor sa ne spuna ceva de genul……Baaa noi securistii care spalam banii mafiei suntem „kusher” ca ne platim niste asazise „taxe”…… Cocaina plimbata cu Learjeturile Tiriac Air e si aia ” kusher”….la fel si armele.Cand au plimbat-o pe baroneasa Nicholson cu elicopterul lui Tiriac de la Mariott era „kusher” ca i-au dat un geamantan de spaga ca sa nu vada traficul de copii…..Siktir ma porcilor ar trebui sa fiti toti decapitati

    • Cei care au fost permanent complicii lui Tiriac din umbra sunt securistii DIE-GRU si chiar SPP…..ei ai patronat toate mismasurile.Ca sa nu apara ei in fatza l-au bagat pe turnatorul securist Tiriac si cereau taxa de protectie30% din afacere la toate multinationalele din Romania,incepand cu Mercedes-Benz,DHL,si multi altii inclusiv grupul KAMINO din Otopeni.Deci avem o cardasie clara intre Germania-Austria si GRU-DIE si alti securisti din spatiul ex-URSS din spatele lui Tiriac

      • Grupul de la Munchen,cu GAZPROM si partidul socialist al lui GerhardSchroeder are mare legatura cu afacerile imobiliare mafiote dinPipera-Tunari-Ilfov tot pe linia cu securistii din grupul Becali-Hrebenciuc-PetrovBasescu-Monaco
        Tot ei erau si cu petrolul si cu aluminiul cu oligarhii rusi

        • Oligarhul preferat al nemtilor era OLEG DERIPASKA,omul de legatura intre Berlin si Kremlin

          • ViktorBout era nimica toata pe langa OlegDeripaska omul cu RUSAL si afacerile cu arme nucleare cu Austria/Franta.

  7. Cit tupeu din partea unui avar nenorocit care nu a platit nici macar UN LEU statului roman, desi invirte afaceri de miliarde.

  8. Bai Tiriace,niste miliardari din America au reclamat ca secretarele lor platesc la stat taxe mai mari decat ei.Si,degeaba,Trump i-a obligat sa plateasca si mai putin,ca si el e milirdar.Tu,daca ai fi platit taxele conform Legii,nu ai mai fi adunat miliardul.Ar fi trebuit sa mai aduci pt. taxe niste bani de-acasa.Te faci ca nu stii pe ce lume traiesti,arunci vina tot pe amarati.Faci pe prostul,la fel ca si Iohanus,nici tu nu stii,nu ai fost ” enformat ” ca anual jefuitorii Romaniei tinuti in brate de secu si trupa tot mai numeroasa de parandaristi mei,” oamenii presedintelui”,scot din Tara cca. 40 miliarde de Euro.

  9. Tiriac are dreptate el plateste taxe doar pe banii castigati cinstit si inregistrati.
    Acuma voi ce vreti?
    Sa palteasca si pe banii furati?
    Inca nu s-a facut lege pentru taxele pe banii furati.
    Hotii sunt la varf si nu fac legi care sa-i dezavantajeze.
    Scroafa de Tiriac stie ce spune, calicii cinstiti si muncitori sa plateasca taxe ca statul sa aibe bani de unde sa fure scroafa de Tiriac.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger