AcasăNewsSorin Ovidiu Vantu, trimis in judecata pentru trei capete de acuzare

Sorin Ovidiu Vantu, trimis in judecata pentru trei capete de acuzare

Afaceristul Sorin Ovidiu Vantu risca sa petreaca ani grei la inchisoare, dupa ce procurorii DIICOT au reusit sa destructureze un grup infractional organizat.

Sorin Ovidiu Vantu este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, dar si de delapidare si spalare de bani. Afaceristul, impreuna cu Liviu Luca si Octavian Turcan, a incercat sa dobandeasca controlul total in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC PSV COMPANY SA cu bani din patrimoniul Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom SA.

Cei trei au fost sustinuti in demersul lor de alti sapte angajati importanti de la SNP Petrom SA, apropiati ai lui Liviu Luca. Si acestia au fost trimisi in judecata pentru comiterea mai multor infractiuni.

Conform b365.ro, inculpatii au prejudiciat patrimoniul Asociatiei si implicit a membrilor sai (74.475 de persoane) cu aproape 42 de milioane de lei, astfel ca s-au dispus masuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor. Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare la Tribunalul Bucuresti.

author avatar
Cristi Ionita
444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger