AcasăNewsSorin Ovidiu Vantu, sase luni de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita

Sorin Ovidiu Vantu, sase luni de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita

Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu executare, iar Ion Ilie Cezar la cinci luni, in dosarul in care au fost judecati pentru santajarea lui Sebastian Ghita, potrivit unei decizii a Judecatoriei sectorului 1.

Decizia poate fi contestata la Tribunalul Capitalei.

In 23 mai 2011, Sorin Ovidiu Vantu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata, in stare de arest, pentru santaj, de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Potrivit acuzarii, in perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vantu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita, parte vatamata in dosar, sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Concret, constrangerea a fost realizata de catre inculpati, prin amenintarea cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma sa ajunga la inculpatul Vantu in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.

author avatar
Ciprian Purice
420 afisari

3 COMENTARII

  1. numai 6 luni???offffff!!romanie,romanie! pe mana care ai intrat,ce judecatori mafioti si corupti fac jocurile in tara astaaaa!! va blestem judecatorilor;voi s-ajungeti in puscarii in locul criminalilor si hotilor!

  2. daca ar fu furat o carutza de lemne uscate pt.foc,ar fi luat intre 3-15 ani pt furt calificat! dar uitati-va si va minunati ROAMANI!;;iata cum a juns justitia romana,un grup de jeguri platite cu bani grei sa-i scoata basma curata pe cretinii ROAMANIEI!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger