AcasăNewsSORIN OVIDIU VANTU reface RealitateaTV cu angajati "furati" de la Ghita! ...

SORIN OVIDIU VANTU reface RealitateaTV cu angajati „furati” de la Ghita!

Sorin Ovidiu Vantu face lobby intens pentru a-i aduce pe “jurnalistii din Realitatea lui Ghita” in televiziunea patronata de Elan Schwartzenberg. Un ajutor prietenesc sau un interes direct?

Dupa scindarea RealitateaTV in doua posturi diferite, unul sustinut de Elan Schwartzenberg si celalalt de Sebastian Ghita, au aparut o serie de zvonuri cum ca in spatele fostului sot al Mihaelei Radulescu, s-ar afla, in fapt, nimeni altcineva decat Sorin Ovidiu Vantu, fostul patron al canalului de stiri.

Amanunt destul de greu de crezut mai ales ca, la vremea respectiva, RealitateaTV a fost vanduta pentru o suma importanta de bani lui Elan Schwartzenberg, in timp ce afacerea se afla in plin scandal vizavi de contractul de management incheiat cu Sebatian Ghita, la care se adauga si datoriile acumulate de postul tv sau salariile restante de luni de zile. Daca mai punem la socoteala si presiunile indirecte asupra lui Sorin Ovidiu Vantu si lunga perioada de arest preventiv, atunci e clar ca imaginea de ansamblu avea toate elementele necesare pentru a se contura “iesirea la pensie” a lui SOV, cel putin in ceea ce priveste viata politica si afacerile media.

Apoi, dupa cateva luni de liniste si pace, perioada in care nu s-a mai stiut absolut nimic despre “taticul FNI”, dintr-o data Vantu revine pe piata in forta si acorda un interviu intr-un ziar central, dupa care apare si intr-o emisiune televizata. Poate fi o simpla coincidenta, dar iesirea lui Vantu a avut loc cu doar cateva zile inainte de marea fractura de la Realitatea. Chiar in seara despartirii posturilor, jurnalistul Bogdan Chirieac ii povesteste Corinei Dragotescu despre miscarea geniala pe care a facut-o SOV si cum si-a luat televiziunea inapoi, scapand si de Ghita. „In orice caz, prietenul meu Sorin, vreau sa spun ca este un tip genial. N-ai ce sa faci. Fara bani, alungat, facut, tot… E genial! M-a sunat astazi si i-am spus: «Grasutule, esti minunat!». Bai, il apreciez, este briliant!”, spunea Chirieac.

[youtube]3XTPJUN0HA4[/youtube]

Un alt aspect asupra caruia s-a speculat mult vizavi de influenta lui SOV in “Realitatea lui Elan” este revenirea lui Sergiu Toader in echipa ce a repus pe picioare televiziunea, mutata de curand in noul sediu din cladirea Willbrook. Toader fiind renumit in cadrul statiei tv drept unul dintre cei mai buni formatori de echipe si persoana de incredere in randul jurnalistilor cu care a lucrat de-a lungul anilor.

Iar acum, cireasa de pe tort si cel mai proaspat element ce alimenteaza zvonul ca in spatele lui Elan Schwartzenberg s-ar afla Sorin Ovidiu Vantu este faptul ca acesta s-ar implica activ in racolarea unor oameni cheie, vedete ale vechii televiziuni, ce au optat sa ramana alaturi de Sebastian Ghita. Printre acestia se numara, Cristina Sincai, Andreea Cretulescu si Lauria Chiriac care ar fi primit cate un telefon amical, din partea fostului lor patron, dar si oferte de salarii duble pentru revenirea sub sigla RealitateaTV, dupa cum au dezvaluit unele surse pentru Adevarul. In ceea ce-l priveste pe reporterul Cristi Zarescu, acesta a fost abordat direct de Vantu, saptamana trecuta, in fata Judecatoriei Sector 1, insa corespondetul RTV a refuzat oferta.

Aceleasi surse au dezvaluit si ca Sergiu Toader va parasi RealitateaTV mai repede decat era prevazut in contractul incheiat cu Elan Schwartzenberg, adica doua luni. Semn ca misiunea de repunere pe picioare a postului s-a incheiat cu succes, inainte de termenul fixat initial. Repunere pe picioare ca masinarie media de facut bani pentru Elan sau ca noua arma politica marca Sorin Ovidiu Vantu, dar intr-o forma mult mai subtila?

 

author avatar
Ciprian Purice
1.868 afisari

1 COMENTARIU

  1. Il prefer pe Elan decat pe Ghita Microfon! Toti ciripitorii sunt periculosi si daca CNA i-a acordat niste drepturi acestui adept al practicilor securiste inseamna ca vrea sa ne spele creierii! Doar stim cine patroneaza CNA!
    Ziaristii care sunt la el si raman sunt aidoma lui!
    Nu mai insistati sa ii aduceti la firma mama! Vor trada oricand!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger