AcasăNewsSorin Ovidiu Vantu: „Nu mai sunt om de afaceri. Sunt un biet...

Sorin Ovidiu Vantu: „Nu mai sunt om de afaceri. Sunt un biet pensionar, astept indexarea”

Fiscul a trimis recent 400 de scrisori de avertizare catre oamenii cu averi mari, cerandu-le sa-si plateasca taxele catre stat.  SOV este relaxat si asteapta indexarea pensiei.

Sorin Ovidiu Vantu nu pare afectat de demersurile Fiscului

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a trimis scrisorile-avertisment catre persoanele fizice cunoscute ca avand venituri mari, inclusiv din strainatate. „Gradul de declarare a veniturilor obtinute din strainatate de catre persoanele fizice cu venituri mari este mai redus decat cel asteptat de la o astfel de categorie de persoane”, sustin reprezentantii ANAF, ca argument pentru valul de scrisori trimise catre bogatasii Romaniei.

„Treaba Fiscului e sa colecteze taxe”

Viorel Catarama e de acord cu actiunea ANAF

Oamenii de afaceri contactati de ziarul National au fost de acord, fie si formal, cu demersul Fiscului. „Consider ca este o actiune normala,  justificata”, ne-a spus Viorel Catarama. „Treaba Fiscului este sa colecteze taxe, ca si evaziunea asta e prea mare”, ne-a declarat Dan Ostahie (Altex).

Dan Ostahie crede ca evaziunea e prea mare

Cel mai putin „apasat” a parut insa Sorin Ovidiu Vantu, de la care am aflat ca nu mai este ceea ce… pare. „Nu mai sunt om de afaceri in Romania. Sunt pensionar, astept indexarea. Am onoarea!”,  ne-a declarat, razand, Vantu.

Avertismente si amenintari

Scrisorile Fiscului sunt redactate in arhicunoscuta „limba de lemn”  a contabililor,  insa contin atat  precizari referitoare la veniturile din strainatate, cat si avertizari si chiar amenintari. „Va informam ca, incepand cu anul 2012, vor fi intreprinse actiuni suplimentare de control si verificare a conformarii in vederea identificarii veniturilor impozabile din strainatate pentru care persoanele fizice nu si-au indeplinit obligatia de declarare conform legii”,  se arata in scrisoare, cei aflati in culpa fiind amenintati cu amenzi si dobanzi penalizatoare.

author avatar
Arpad Dobre
1.304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger