AcasăNewsSorin Oprescu si seful Cimitirelor, o “relatie atipic de apropiata”

Sorin Oprescu si seful Cimitirelor, o “relatie atipic de apropiata”

Cel care i-a ajutat pe procurori sa-l inhate pe Sorin Oprescu a fost, anterior declansarii anchetei, extrem de apropiat de edilul sef al Capitalei. Aproprierea “atipica” dintre Sorin Oprescu si Bogdan Cornel Oprea, seful Cimitirelor, i-a uimit pana si pe anchetatori.

Conform insemnarilor procurorilor DNA, directorul Administratiei Cimitirelor era luat de primarul suspendat al Capitalei in mai toate delegatiile, la receptii si intalniri la care acesta nu avea acces si nici atributii, la Cotroceni, la ambasade sau in vizite oficiale in strainatate.

Bogdan Popa era luat peste tot de Oprescu

Anchetatorii DNA arata, in dosarul in care il cerceteaza pe Sorin Oprescu pentru fapte de coruptie, ca primarul avea o ”relatie atipic de apropiata” atat cu Bogdan Cornel Popa, directorul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, cat si cu fostul sau sofer Cristian Stanca. ”Se poate spune ca notorietatea faptului ca Bogdan Cornel Popa si inculpatul Mircea Sorin Oprescu «se afiseaza» impreuna, asa cum a aratat si Florin Supeala, notorietate confirmata de discutiile telefonice, din care rezulta ca Popa Bogdan Cornel, trimis de primar sau impreuna cu acesta, merge la evenimente la care altfel n-ar avea acces (receptii la ambasade, la Palatul Cotroceni, participarea la vizite oficiale in strainatate, cum a fost cea din Statele Unite ale Americii, desi a fost singurul sef de institutie publica din subordinea primarului din delegatie si in ciuda faptului ca nu pare a exista o logica pentru care directorul administratiei cimitirelor si crematoriilor trebuia sa fie prezent) sunt chestiuni care atrag atentia”, arata procurorii in dosar. Procurorii mai prezinta si analiza convorbirilor telefonice de la inceperea punerii in aplicare a mandatelor de supraveghere tehnica (inceputul lunii aprilie 2015), analiza care ar duce spre concluzia ca ”atat Popa Bogdan Cornel, cat si Stanca Cristian au o relatie atipic de apropiata cu inculpatul Oprescu Sorin”.

Incoltit de oamenii de incredere

De altfel, anterior declansarii anchetei, Sorin Oprescu primise niste informatii potrivit carora ar fi vizat de o ancheta, iar procurorii ar fi ajutati de oamenii edilului de incredere. Oprescu devenise suspicios si credea, in urma informatiilor primite, ca ar fi intrat in vizorul anchetatorilor din cauza Camatarilor, dar si a fostului sau sofer, Cristian Stanca, zis „Grenada”. Astfel, primarul incepuse sa discute tot mai des pe acest subiect cu Bogdan Cornel Popa. Nestiind ca Popa schimbase tabara si ajuta procurorii in ancheta, respectiv purta tehnica de inregistrare la intalnirile cu el. In seara zilei de 2 septembrie, Sorin Oprescu a avut o intalnire in biroul sau cu Bogdan Popa, in care au dezbatut mai multe chestiuni, inclusiv o suspiciune a primarului conform careia ar fi vizat de o ancheta. Discutia a fost inregistrata ambiental de anchetatori si din ea reiese ca Oprescu il suspecta pe fostul sau sofer, facand o legatura si cu Camatarii, cu care Cristian Stanca ar fi pieten si ruda prin alianta.

author avatar
Andrei Coman
1.324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger