AcasăNewsSorin Oprescu, primarul Capitalei, arestat preventiv pentru 30 de zile

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, arestat preventiv pentru 30 de zile

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au decis, duminica seara, arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a lui Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Decizia a venit intr-un dosar in care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au acuzat, in mod oficial, pe Sorin Oprescu de luare de mita. Conform procurorilor DNA, exista dovezi care arata ca Oprescu a luat spaga cel putin un milion de euro de la un afacerist denuntator in acest dosar.

Denuntatorul a sustinut, in fata oamenilor legii, ca Oprescu a luat mita in mai multe randuri, sume cuprinse intre 20.000 si 60.000 de euro, si ca primarul Capitalei obisnuia sa incaseze cate 10% din sumele vehiculate in cadrul contractelor pe bani publici acordate cu dedicatie.

Sorin Oprescu a fost retinut de procurorii DNA sambata seara, in trafic. S-a vehiculat zvonul ca Oprescu a fost prins in flagrant in timp ce incasa mita, zvon infirmat ulterior de oamenii legii, care au precizat ca nu s-au putut realiza flagrantul din mai multe motive.

Totusi, in momentul in care a fost oprit in trafic, Oprescu avea asupra lui o mare parte din banii inscriptionati de procurori cu cuvantul „mita”.

Interesant este ca magistratii de la Tribunalul Bucuresti au decis arestarea preventiva a lui Sorin Oprescu in baza acuzatiei de aderare la un grup infractional organizat. Dosarul in care este implicat primarul Capitalei mai vizeaza alti sapte angajati sau fosti angajati ai Primariei Capitalei.

De altfel, avocatul lui Sorin Oprescu neaga implicarea acestuia in grupul infractional organizat si spune ca exista dovezi concrete doar impotriva celorlalte persoane implicate in dosar. Avocatul lui Oprescu a afirmat ca impotriva primarului Capitalei exista doar un denunt si nu probe concrete.

Alaturi de Sorin Oprescu au mai ajuns dupa gratii fostul lui sofer, dar si Mircea Constantinescu, directorul economic al Primariei Generale Bucuresti, si Florin Supeala si Ruxandra Avasiloae, sefii Centrului Cultural „Palatele Brancovenesti”.

author avatar
Cristi Ionita
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger