AcasăNewsSorin Oprescu, dat in judecata de OPTAR si APADOR-CH

Sorin Oprescu, dat in judecata de OPTAR si APADOR-CH

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a fost chemat in instanta de Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania, cu ajutorul Asociatiei Pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki.

Cei de la OPTAR sunt nemultumiti ca Sorin Oprescu, in calitate de primar al Capitalei, refuza sa-si dea acceptul pentru un protest al biciclistilor programat a avea loc pe 19 septembrie, desi Primaria a fost instiintata in legatura cu protestul respectiv inca din urma cu doi ani.

„Sambata, 19 septembrie 2015, de la ora 14.30, in Bucuresti se va desfasura al saptelea mars al biciclistilor, sub numele „Oras pentru oameni”. Ca si la protestele anterioare, administratia locala ignora si de data asta problemele cetatenilor, dar depune eforturi pentru a-i determina pe organizatori sa renunte sa iasa in strada ca sa-si faca cunoscute problemele. Mai exact, desi a fost notificata din timp (inca din iulie 2013) privind marsurile biciclistilor in urmatorii ani, Primaria Capitalei a incalcat legea incheind protocoale cu alti organizatori de adunari publice, pentru aceleasi date si pe acelasi traseu precizat in declaratia prealabila”, este mesajul transmis de cei care l-au chemat in instanta pe Sorin Oprescu.

Cei de la OPTAR sustin ca au respectat toate obligatiile legale si ca „legea interzice desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte in acelasi loc sau pe aceleasi trasee”. De asemenea, cei de la OPTAR sustin ca reprezentantii Primariei le-au promis, inca din 21 aprilie, ca „greseala se va remedia”, dar au primit o notificare conform careia primarul Sorin Oprescu ar dori interzicerea protestului.

author avatar
Cristi Ionita
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger