AcasăDezvaluiriSorin Grindeanu fentează Guvernul și legea lui Teodorovici

Sorin Grindeanu fentează Guvernul și legea lui Teodorovici

Sorin Grindeanu, șeful ANCOM, a făcut o mutare strategică exact înainte ca legea propusă de Eugen Teodorovici privind blocarea angajărilor în sistemul public să intre în vigoare.

Devenit ținta unui scandal de presă după ce și-a angajat câteva consiliere tinere și sexy printre care și o fostă Miss Buzău, fiică de baron PSD, Grindeanu a luat o decizie fulger, notează știripesurse.

„ANCOM a scos, pe 7 august, 32 de posturi la concursuri care încep în septembrie și se termină chiar și în noiembrie. De ce atâtea posturi deodată? Pentru că Ministerul Finanțelor a propus, săptămâna trecută, suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante din instituţiile şi autorităţile publice. Pentru „rectificarea bugetului”.

ANCOM a încercat să scape de noile prevederi. Cineva a fost și a discutat chiar la Guvern exceptarea ANCOM, dar fără succes. Așa s-a ajuns la 32 de posturi scoase la concurs dintr-un foc” au dezvăluit surse.

Examenul se dă abia în trei luni 

Înainte ca Ministerul Finanțelor să înghețe angajările la stat, agenția condusă de Sorin Grindeanu anunță, pe 7 august, 32 de posturi disponibile, care vor fi ocupate prin concurs:

„Unele sunt cu dedicație”

Dacă ziua în care au fost anunțate ca fiind disponibile a fost aceeași – 7 august, datele pentru ocuparea lor prin concurs variază mult: din septembrie până în noiembrie, cum este cel din 5 noiembrie, pentru posturi de expert în departamentul IT, expert în departamentul administrativ, sau cel din 19 noiembrie, pentru cei care vor să ocupe un post de expert la serviciul securitate comunicații electronice.

„Poate părea ciudat să îți depui dosarul în două săptămâni și să susții examenul peste 3 luni și jumătate. Dar nu e! Unele sunt cu dedicație, posturi promise, dar care ar fi picat din cauza înghețului angajărilor la stat – cine ar aștepta 3 luni și jumătate pentru un concurs?!”, au continuat sursele legate de datele diferite de examen și urgența scoaterii lor la concurs.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
603 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger