AcasăNewsSorin Cîmpeanu s-a răzgândit: nu va introduce testele rapide de salivă în...

Sorin Cîmpeanu s-a răzgândit: nu va introduce testele rapide de salivă în școli. „Sunt irelevante!”

Sorin CimpeanuSorin Cîmpeanu s-a răzgândit: nu va introduce testele rapide de salivă în școli. „Sunt irelevante!”

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a fost convins de specialiștii de la INSP și a decis să renunțe la testele noninvazive pentru depistarea coronavirusului în rândul elevilor.

După o serie lungă de dezbateri controversate, ministrul Educației a pus capăt poveștii, anunțând că Ministerul pe care îl conduce nu va introduce în școli testele rapide de salivă.

Deși a militat în timpul vacanței pentru introducerea testelor non-invazive în locul celor clasice, ministrul a afirmat acum că ele nu sunt relevante, iar folosirea lor ar provoca încurcături în bilanțul zilnic al noilor infectări, transmis de autorități.

„Trebuie să recunosc, chiar dacă am fost un susținător foarte determinat pentru utilizarea oricăror mijloace de testare în școli, în urmă materialului trimis de la INSP, testele noninvazive ar trebui să fie confirmate prin teste antigen rapide, prin teste invazive, mai apoi validate prin PCR.

Cîmpeanu: „Sunt nevoit să recunosc că ar putea să genereze o confuzie la nivelul calculului ratei de infectare”

Înțeleg că acest lucru ar îngreuna procesul, coroborat cu faptul că aceste teste noninvazive conform metodologiei care nu prevede posibilitatea de a contabiliza la nivelul ratei de infectare generală rezultatele confirmate prin teste noninvazive, faptul că aceste teste de salivă nu ar fi contabilizate în calcului ratei de infectare – și știm câte discuții au fost pe modalitatea de calcul a ratei de infectare – sunt nevoit să recunosc că ar putea să genereze o confuzie la nivelul calculului ratei de infectare.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

După o lună de vacanţă, preşcolarii şi o parte dintre elevi reiau miercuri orele, unii fizic, alții online, în funcție de incidența cazurilor de Covid-19 din localități. Elevii din clasele terminale se întorc fizic la școală pe 10 mai.

author avatar
Andreea Vlad
141 afisari

2 COMENTARII

  1. SE RAZGANDESTE CA DE OBICEI ASA CUM A SCHIMBAT 3 PARTIDE POLITICE IN 4 ANI .OARE MAI PREZINTA INCREDERE ACEST TRASEIST PENTRU CIOLAN.

  2. Elevii si studentii sa isi pastreze saliva pentru el.In guvernul asta cred ca au inebunit cu totii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger