AcasăNewsSorin Blejnar: Voi sesiza Parchetul pentru amenintarile lui Victor Ponta

Sorin Blejnar: Voi sesiza Parchetul pentru amenintarile lui Victor Ponta

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a anuntat ca va depune plangere penala impotriva primului ministru Victor Ponta si al liderilor USL pe care ii acuza ca l-au amenintat in mod repetat.

Sorin Blejnar, fostul director al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a declarat, marti, ca intentioneaza sa depuna plangere penala impotriva lui Victor Ponta, premierul Romaniei, si a mai multor lideri al USL pentru „amenintarile repetate”la care a fost supus in ultimul an.

„O sa sesizez de indata Parchetul pentru amenintari repetate la care am fost supus in ultimul an de zile din partea lui Ponta si a unor lideri marcanti ai PSD-ului pentru ca nu pot fi incalcate regulile unui stat democratic. Il anunt pe Ponta ca nu ma sperie ca el este prim ministru si vreau sa il rog sa renunte sa puna presiune, din functia de prim minustru”, a spus acesta, citat de b1.ro.

Fostul sef al ANAF a adaugat ca atat el, cat si familia lui, au fost atacati in mod constant de catre liderii social – liberali, acestia incercand sa puna „presiune pe procurori” in carrul dosarelor pe care le-au creat secial ca sa-l defaimeze.

„S-au amplificat atacurile la adresa mea, dar si a familiei mele. S-au amplificat atacurile pe toti cei din jurul meu. Ati vazut ca in aceasta perioada, o parte din liderii USL m-au amenintat constant, au incercat sa asocieze de PDL asa zisa imagine a mea de om corupt, in special Ponta, care incearca sa puna presiune pe procurori. Sunt convins ca asa cum s-au derulat evenimentele, chiar reuseste cu sprijinul unor procurori pe care ai ii are prieteni in Parchet. Ati sesizat ca aceste amenintari, astazi ele trec la stadiul de fapte reale. Mi-au fost facute dosare penale, in care nu am nicun fel de rol, doar ca am condus la un moment ANAF si am deranjat”, a mai spus Sorin Blejnar.

Referitor la amenintarile USL, fostul sef al ANAF le-a motivat prin dorinta lui Victor Ponta si a apropiatilor acestuia de a scapa de dosarele ANAF care au vizat lumea politica.

„Dosarele de la ANAF au vizat intreaga clasa politica. La acel moment, Ponta si apropiatii sai, Sova, Negoita, au facut obiectul unor investigatii specifice ANAF-ului. Ele nu pot fi musamalizate, chiar daca domnia sa are 2 sau 3 prieteni la Parchet, care spera sa ajunga in functii mari cu ajutorul lui. Cunosc dosarele care sunt deja la alte institutii ale statului, care au fost instrumentate de ANAF si o sa le fac publice”, a incheiat Sorin Blejnar.

author avatar
Ionut Zgimbau
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger