AcasăNewsSorin Blejnar, obligat sa ramana in tara

Sorin Blejnar, obligat sa ramana in tara

Sorin Blejnar

Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF, se vede in continuare obligat sa ramana in tara. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) i-au respins luni plangerea facuta impotriva ordonantei de interdictie de a parasi Romania.

Sorin Blejnar

Sorin Blejnar sustinea ca trebuie sa paraseasca tara pentru a-si tratata o ruda bolnava, anunta Realitatea TV. Judecatorii CAB au hotarat insa ca fostul sef al ANAF nu poate pleca in strainatate. Decizia magistratilor este definitiva.

Fostul sef al ANAF este cercetat de DNA pentru ca in perioada mai 2011-iulie 2012 a acordat sprijin un grup infractional care s-a ocupat cu evaziunea eficala. Potrivit DNA, grupul format din 16 persoane a initiat un mecanism pentru a se sustrage de la plata accizelor aferente a unor cantitati de motorina.

In acelasi dosar sunt anchetati si fostul sau sef de cabinet Codrut Marta si fostul sef al Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu, omul de afaceri Radu Nemes si alte personae. Acestia sunt acuzati de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional.

author avatar
Alina Stancu
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger