AcasăNewsSorin Blejnar, cercetat penal intr-un nou dosar de evaziune

Sorin Blejnar, cercetat penal intr-un nou dosar de evaziune

Fostul director al ANAF, Sorin Blejnar, este cercetat intr-un nou dosar de evaziune, la Brasov, acesta fiind acuzat ca, alaturi de Codrut Marta, a prejudiciat statul roman cu 22 milioane de lei.

Sorin Blejnar, fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), este cercetat de procurorii DIICOT din Brasov intr-un nou dosar de evaziune fiscala. Acesta este acuzat ca, alaturi de Codrut Marta si un grup format din peste 20 de persoane, a importat din Polonia 5.000 de tone de motorina, pe care le-a trecut in acte ca fiind reziduu petrolier.

„In sarcina invinuitilor Marta Codrut Alexandru si Blejnar Sorin se retine ca au acordat sprijin unui grup infractional organizat in operatiunile de obtinere a autorizatiei de antrepozit fiscal si au blocat orice control sau inspectie fiscala la societatile comerciale utilizate de catre membrii gruparii,  care ar fi putut conduce la stabilirea situatiei fiscale complete si corecte a antrepozitarilor”, se arata intr-un comunicat al DIICOT, postat pe site-ul propriu al institutiei.

Alaturi de cei doi mai sunt cercetate alte peste 20 de persoane, constituite intr-un grup transfrontalier specializat in actiuni de evaziune fiscala.

„In perioada martie – iulie 2010, inculpatii Morcov Cecilian, Kelemen Andrei, Sztufliak Peter, Monea Claudiu, Ciobanu Dorel si Cuccina Salvatore au constituit un grup infractional organizat, cu legaturi transfrontaliere, la care au aderat alte 20 de persoane, cetateni romani, italieni si maghiari, specializat in activitati de evaziune fiscala cu produse energetice – combustibili. Activitatea infractionala a gruparii fost sprijinita de catre invinuitii Marta Codrut Alexandru si Blejnar Sorin precum si de catre inculpatii Monea Claudiu si Ciobanu Dorel,  din cadrul DJAOV Brasov”, se mai arata in comunicat.

Sorin Blejnar, este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat si intr-un alt dosar de evaziune fiscala. In acelasi dosar mai sunt cercetati si Viorel Comanita, seful vamilor, Dan Secareanu, fostul sef al Serviciului de Informatii ai Protectie Interna (SIPI) Constanta, omul de afaceri Radu Nemes si sotia acestuia, sunt acuzati de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), toata investigatia pornind de la omul de afaceri Radu Nemes.

author avatar
Ionut Zgimbau
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger