AcasăNewsSorin Blejnar, acuzat de evaziune fiscala

Sorin Blejnar, acuzat de evaziune fiscala

Sorin Blejan

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, seful vamilor, Viorel Comanita, si fostul sef al SIPI Constanta, Dan Secareanu, sunt cercetati de DNA pentru evaziune fiscala in legatura cu importul de produse petroliere. In acelasi dosar sunt cercetati si omul de afaceri Radu Nemes si sotia acestuia.

Sorin Blejan

Sorin Blejnar, fostul director al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), alaturi de Viorel Comanita, seful vamilor, si Dan Secareanu, fostul sef al Serviciului de Informatii ai Protectie Interna (SIPI) Constanta, alaturi de omul de afaceri Radu Nemes si sotia acestuia, sunt acuzati de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) sunt cercetati pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat, toata investigatia pornind de la omul de afaceri Radu Nemes.

Potrivit procurorilor, citati de Realitatea TV, prin firmele pe care le controla Radu Nemes, sotia sa si concubina acestuia s-ar fi importat produse petroliere de o anumita calitate, acestea fiind declarate, dupa intrarea in tara, ca avand o calitate inferioara. In acest mod cei cercetati de catre DNA au platit catre stat accize mai mici in timp ce, pe piata neagra, le vindeau la pretul lor real.

Referitor la fostul sef al ANAF, seful vamilor, si fostl sef al SIPI, acestia sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala, anchetatorii avand indicii ca ci trei aveau informatii legate de infractiuni insa fie nu au intervenit pentru oprirea lor, fie le-au sprijinit.

Momentan, potrivit anchetatorilor, la sediul DNA se afla in vederea audierilor sapte adminstratori ai firmelor care se ocupau cu astfel de practici. Conform acestora fostul sef al SIPI, Dan Secareanu a fost deja audiat de anchetatori, acesta rezervandu-si dreptul de a nu le da vreo declaratie.

author avatar
Ionut Zgimbau
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger