AcasăNewsSorin Blejnar, acuzat de DNA de evaziune fiscala!

Sorin Blejnar, acuzat de DNA de evaziune fiscala!

Actiunea spectaculoasa a procurorilor DNA care au blocat pe autostrada A2 masina condusa de fostul sef al SIPI Constanta a fost urmata de peste 40 de perchezitii.

Sorin Blejnar declara ca nu stie ca ar fi anchetat de DNA

Dupa retinerea lui Dan Florin Secareanu, oamenii lui Daniel Morar i-au pus sub invinuire, pentru complicitate la evaziune fiscala cu produse petroliere, si pe Viorel Comanita, fostul sef al Vamilor si omul de afaceri Radu Nemes.

Retinerea lui Dan Secareanu a declansat valul de invinuiri

De asemenea, disparutul Codrut Marta, dar si Sorin Blejnar sunt acuzati ca ar fi favorizat reteaua ce a cauzat statului roman un prejudiciu de 50 milioane euro.

Accize mai mici

Monitorizat inca din aprilie 2011, Dan Florin Secareanu, fost sef al Serviciului de informatii al Ministerului de Interne si considerat unul dintre cei mai „pilosi” oameni din sistem, a fost retinut de catre procurorii anticoruptie intr-o actiune in forta, desprinsa parca din filmele americane. Imediat a fost declansata o avalansa de descinderi, oamenii legii actionand simultan la 40 de locatii. Operatiunea fara precedent care vizeaza 24 de firme implicate in constituirea unei retele infractionale s-a soldat deja cu primele puneri sub acuzatie. Astfel, pe langa seful de la „Doi s’ un sfert”, sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala si Viorel Comanita si Sorin Blejnar, nimeni altul decat fostul director al ANAF. Cei trei sunt invinuiti ca ar fi avut cunostinta de ilegalitatile comise de omul de afaceri Radu Nemes, impreuna cu sotia si amanta sa, dar l-ar fi protejat in schimbul unor substantiale foloase materiale. Surse judiciare sustin ca Nemes importa produse petroliere de o anume calitate, iar dupa intrarea in tara declara o calitate mult inferioara, pentru a plati accize mai mici. Dupa care marfa era vanduta pe piata neagra, cu castiguri fabuloase.

„Nu stiu nimic!”

Sorin Blejnar s-a aratat in schimb uimit de aparitia acestor informatii, sustinand ca la locuinta sa nu s-a facut nicio perchezitie si ca habar nu are ca ar avea vreun dosar la DNA.

author avatar
Toni Matei
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger