AcasăNewsSorin Apostu, scrisoare catre clujeni: "Cariera mea inceteaza astazi!"

Sorin Apostu, scrisoare catre clujeni: „Cariera mea inceteaza astazi!”

Sorin Apostu

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu sustine, intr-o scrisoare deschisa adresata locuitorilor orasului ca dupa demisia din functie, cariera sa politica si administrativa inceteaza si ca va astepta ca justitia sa isi urmeze cursul si sa isi poata dovedi nevinovatia.

Sorin Apostu

Sorin Apostu a aratat, in scrisoarea deschisa inregistrata miercuri la Centrul de informare pentru cetateni al Primariei Cluj-Napoca si data publicitatii de biroul de presa al institutiei, ca se desparte de locuitorii orasului „cu inima impacata” ca a facut tot ce a putut pentru modernizarea „Capitalei Transilvaniei” si cu regretul ca nu a putut duce la bun sfarsit tot ce si-a propus.

„Dragi clujeni, astazi (miercuri – n.r.) imi depun demisia din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Ma despart de dumneavoastra cu inima impacata ca am facut tot ce am putut pentru a moderniza Capitala Transilvaniei, pentru a face din Cluj-Napoca un exemplu de dezvoltare economica si administrativa. Regret enorm ca nu am putut duce la bun sfarsit tot ceea ce mi-am propus, dar plec din functia de primar cu speranta ca veti ramane uniti in jurul ideii de Cluj European si cu convingerea ca traseul ascendent al acestui minunat oras nu mai poate fi oprit. Cariera mea politica si administrativa inceteaza astazi. Voi astepta ca justitia sa isi urmeze cursul si sa imi pot dovedi nevinovatia”, a scris Apostu.

El a mentionat ca doreste a le multumi „colegilor din Primarie” si tuturor celor cu care a lucrat „cu gandul la binele si dezvoltarea Clujului”. „Alaturi de dumneavoastra am construit imaginea unui oras modern spre care intreaga Romanie priveste cu admiratie. Voi ramane mereu cu Clujul in suflet si cu clujenii in inima”, a adaugat Apostu.

Cererea de demisie din functie a lui Sorin Apostu a fost inregistrata, miercuri, la ora 16.19, la Primaria Cluj-Napoca. Secretarul Consiliului Local Cluj-Napoca, Aurora Tarmure, a declarat ca dupa inregistrarea cererii de demisie din functie a lui Apostu, va fi convocata o sedinta de indata a Consiliului Local Cluj-Napoca, pentru a se lua act de demisie.

„Secretarul CL Cluj-Napoca va intocmi un referat care va fi trimis prefectului judetului Cluj, care va emite ordinul prin care ia act de demisie si constata incetarea de drept a mandatului de primar. Dupa ordinul prefectului, Consiliul Local Cluj-Napoca se va intruni si va relua procedura de desemnare a unui primar interimar, asa cum s-a procedat dupa suspendarea din functie a lui Sorin Apostu”, a explicat Tarmure.

Tiberiu Ban, unul dintre aparatorii lui Sorin Apostu, declara ca decizia ii apartine lui Sorin Apostu si ca fusese luata de mult timp. „Decizia ii apartine domnului primar, a fost o decizie luata mai de mult, dar inregistrata doar astazi (miercuri – n.r.). Unul din motive ar fi ca, de mai multe ori, instanta a spus, la mentinerea arestului, ca in calitate de primar Apostu ar putea savarsi si alte infractiuni si sa influenteze martori. Acum se pune capat acestor speculatii”, a spus Ban.

Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia au fost arestati preventiv, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa instanta suprema le-a respins solicitarile. De asemenea, Sorin Apostu a cerut sa fie eliberat sub control judiciar, dar instanta suprema i-a respins solicitarea.

Ca urmare a arestarii, Apostu a fost suspendat din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, pe care o ocupa din 2009. Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), complicitate la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), instigare la spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (23 acte materiale) si primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Calin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S.A, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru dare de mita in forma continuata (18 acte materiale), participatie improprie la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale).

Sorin Apostu si Calin Stoia au fost mutati, la sfarsitul lunii ianuarie, din Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar Dej, avocatii celor doi sustinand ca starea de sanatate a acestora s-a inrautatit „din cauza conditiilor inumane de detentie”. Sorin Apostu a fost membru al PDL din anul 1999, iar din aprilie 2011 a detinut functia de presedinte al PDL Cluj-Napoca. El a fost suspendat din partid dupa ce Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea sa preventiva. Ulterior, el a fost exclus din partid. La sfarsitul lui noiembrie 2011, Sorin Apostu a fost suspendat din functie prin ordin al prefectului judetului Cluj, Florin Stamatian. Ulterior, viceprimarul PDL al municipiului Cluj-Napoca Radu Moisin, in varsta de 29 de ani, a fost desemnat primar interimar.

author avatar
Ciprian Purice
440 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger