AcasăNewsSony, surpriza anului

Sony, surpriza anului

Descins la Salonul CES din Las Vegas, gigantul japonez de produse electronice a prezentat primul său automobil electric. Un atac la Tesla.

Designul lui Vision-S este similar cu modelul Tesla Model 3 şi este echipat cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare axă a vehiculului, care furnizează individual 200 de kilowaţi de putere şi tracţiune celor patru roţi. Patru adulţi vor sta confortabil în scaune individuale. Maşina de la Sony poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 4,8 secunde şi să atingă o viteză maximă de 240 de km/h.

„Obiectivul este a de a dezvolta o maşină care învaţă prin intermediul pasagerilor pe care îi transportă şi care devine o parteneră inteligentă”, asigură compania. Prototipul a fost creată în primul rând cu scopul de a prezenta tehnologiile auto ale companiei japoneze, deşi a  fost dezvoltat cu ajutorul mai multor parteneri, printre care Bosch, Continental, NVIDIA și Qualcomm. Sony a subliniat, de asemenea, capacităţile software, inteligenţa artificială şi senzorii cu care este dotată maşina care îi permit să evolueze graţie utilizării tehnologiilor de telecomunicaţii 5G: “Software-ul integrat evoluează constant via internet,  este o evoluţie de la un grup convenţional de sisteme independente care au funcţii predeterminate la un sistem avansat integrat şi conectat cu potenţial de creştere”.

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger