AcasăDezvaluiriSondaj național: Cine este vinovat de crimele din Caracal

Sondaj național: Cine este vinovat de crimele din Caracal

Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) măsoară pentru prima dată impactul cazului de la Caracal asupra societății românești. Conform sondajului, 91% dintre români au urmărit cu atenție acest caz, iar 90% consideră că autoritățile au procedat greșit.

Repondenții au fost întrebați pe cine consideră vinovați de tragedia de la Caracal și au avut ocazia să ofere două răspunsuri. În urma centralizării a rezultat că 70% dintre români îi consideră vinovați pe polițiști. De asemenea, 47% consideră că vinovați sunt procurorii, iar 31% au indicatLegile proaste (Codul Penal, Codul de Procedură Penală). Totodată, 20% dintre români îi consideră vinovați pe cei de la STS pentru că n-au localizat telefonul Alexandrei, iar 10% au indicat drept principal vinovat atitudinea autorităților față de viol. Doar 7% dintre români consideră că politicienii sunt de vină în acest caz.

Oamenii au fost întrebați împotriva cui se îndreaptă supărarea lor în cazul Caracal. 24% au spus că sunt supărați pe polițiști, 17% pe legile proaste, iar 16% sunt supărați pe procurori. De asemenea, 10% sunt supărați pe atitudinea autorităților față de viol și față de violența împotriva femeilor, în timp ce 9% sunt supărați pe politicieni și 5% pe Guvern.

Sondajul a fost realizat în perioada 9 august-19 august, pe un eșantion de 1500 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-2,5% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) este companie privată de cercătari sociale și de marketing din România, conform propriei declarații. Institutul și-a început activitatea în 1990 pe baza Laboratorului de Sociologie Urbană al IPCT (Institutul de Proiectare pentru Construcții Tipizate).

Sursa foto: curs.ro

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
3.388 afisari

4 COMENTARII

  1. Deocamdata crima este doar in mintea celor care doresc ca aceasta ancheta sa fie terminata si Dinca la puscarie.Pentru ca inca putin si incepe campania electorala. Mass media acolo trebuie canalizata. IML nu s-a pronuntat clar. Coana Elena Dinca, baietii si fata nu l-au delarat criminal.Ci racolator de persoane pentru munca in Italia.Unde maman Dinca le gasea locuri de munca pe banda rulanta. Doar Dinca a spus ca le-a omorat iar Dl colonel ex comisar de politie Banu l-a numit pradator. O stii dansul ceva! Cu asemenea probe si cei 6 avocati ai apararii din oficiu in Tribunal Dinca este liber.
    Draga CURS sondajul tau este pentru aceia care nu au urmarit zi de zi evenimentele.Nu stiu ce cuoare politica ai, dar zau, pana la dovedirea crimelor nu crezi ca era cazul sa se mai caute fetele?

  2. Nu l vad pe dinca in sondaj..Toate institutiile sunt mai mult sau putin vinovate in afara de dinca si, probabil,alti colaboratori…In ritmul asta, dinca va scapa cu o pedeapsa usoara? Traficul de persoane fara…persoane se pedepseste mai…deloc…

  3. De lipsa de informare, de lipsa criminalistilor la Dicot, de lipsa procedurilor adica aduce laboratorul dupa 20 zile in loc sa aduca lab dupa o zi, de lipsa de combatere a interlopilor si clanurilor de prostitutie si de lipsa de preventie,lipsa de comunicare interinstitutii, lipsa info la nivel servicii, lipsa de interes a organului, lipsa de vigilenta, lipsa de politusti potenti, lipsa de respect pt cetatean. Nicaieri in scoli scasa adolescentele nu sunt invatate cum sa se fereasca. A sta in top 10 din 100.

    *observam multe lipsuri lipse sa inteleaga si Eba

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger