AcasăNewsHALUCINANT! Peste 70% dintre elevi vor eliminarea tezelor!

HALUCINANT! Peste 70% dintre elevi vor eliminarea tezelor!

eleviVeşti bune pentru părinţi şi copii: vin mai mulţi bani de la stat. Sumele se dublează şi intră pe card

În contextul în care miercuri, în Comisia de Dialog Social a Ministerului Educației se va dezbate propunerea de structură a anului școlar 2022-2023, Consiliul Național al Elevilor a făcut public rezultatul unui sondaj realizat în rândul a peste 10.000 de elevi din întreaga țară. Dintr-un mesaj transmis recent din direcția forului elevilor reiese că un procent semnificativ dintre cei care au fost consultați în această privință și-ar dori eliminarea tezelor și înlocuirea acestora cu mijloace de evaluare sumativă.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a transmis în seara zilei de marți, 29 martie, că a lansat o consultare la care au luat parte, până acum, peste 10.000 de elevi din toată țara.

„Dintre elevii care au participat la consultarea noastră, peste 70% își doresc eliminarea tezelor și înlocuirea acestora cu mijloace de evaluare sumativă, axate pe feedback, astfel încât această formă de evaluare de etapă să reprezinte cu adevărat o oportunitate pentru elevi de a își analiza progresul și de a stabili, alături de profesori, pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a își acoperi lacunele din învățare.

În același timp, majoritatea respondenților ne-au transmis faptul că ar fi de acord cu introducerea unor evaluări unitare, cu subiect unic la nivel național, la începutul și sfârșitul anului școlar, astfel încât să poată fi creionată o radiografie clară a evoluției pe care elevii o au pe parcursul unui an școlar”, se menționează într-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Național al Elevilor.

CNE „solicită ferm Ministerului Educației să respecte voința elevilor”

Totodată, CNE-ul cere ministerului condus de către Sorin Cîmpeanu să respecte voința elevilor și să se facă „modificări de substanță” asupra sistemului de evaluare.

„Suntem cu toții conștienți că evaluarea din România și-a pierdut relevanța, ajungând să nu mai pună accent pe necesitatea însușirii unor competențe-cheie atât de necesare în rândul absolvenților. Reforma în evaluare nu mai suportă amânare! Consiliul Național al Elevilor solicită ferm Ministerului Educației să respecte voința elevilor și să implementeze modificări de substanță în sistemul de evaluare, astfel încât acesta să devină unul obiectiv și, mai ales, calitativ!”, au mai transmis reprezentanții forului elevilor.

180 afisari

2 COMENTARII

  1. „Peste 70% dintre elevi vor eliminarea tezelor!”
    Si peste 98% dintre elevi vor eliminarea totala a scolii!!!Acestia doresc sa ramana doar cu distractia,feisbucul,instagramul si cu pornhubul.Si fara munca eventual,pentru ca este stresanta si pe deasupra nu este nici cul.

  2. ca sa distrugi o natie mai intai distrugi invatamantul . s-au uitat vorbele lui Spiru Haret . se scot pe banda elevi , spargatori de seminte care stau acasa pe telefon .asta urmares guvernele care tradeaza interesele Romaniei .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger