AcasăNewsSondaj IMAS: Basescu va fi demis la referendum

Sondaj IMAS: Basescu va fi demis la referendum

Presedintele Traian Basescu va fi demis la referendum, in favoarea demiterii urmand a vota peste 60 la suta dintre romani, reiese dintr-un sondaj IMAS efectuat in perioada 5 – 7 iulie.

Traian Basescu isi va pierde functia de presedinte al tarii in urma referendumului ce va avea loc in 29 iulie, in favoarea demiterii acestia urmand sa voteze aproximativ 64%, reiese dintr-un sondaj IMAS efectuat, in perioada 5 – 7 iulie, la comanda Europa FM.

Totodata, conform acestuia, doar 27.4% dintre romanii intervievati doresc sa voteze pentru pastrarea lui Traian Basescu in functie, la urme, in cadrul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, urmand sa se prezinte 79,8% dintre romanii cu drept de vot.

„Miza acestui referendum nu este Traian Basescu, ci stabilitatea politica. Oamenii au resimtit profund acest lucru, rational, nu emotiv. Publicul romanesc este excesiv de rational, spre deosebire de alte publicuri din UE. Mesajul acestui referendum pentru urmatorii presedinti este incercati sa cooperati. Nu faceti scandaluri, nu faceti tensiuni. Romania de sase luni de zile este o tara care a schimbat trei premieri, are un presedinte care se ratoieste in public la un secretar de stat, ce vrea publicul romanesc este cooperare la varf si acest 64% este un vot pentru urmatorul presedinte, pentru Crin Antonescu. Oamenii l-au parasit pe Traian Basescu, a avut enorma incredere, acum si-a terminat in spiritul public, in ratiunea publica a romanilor si-a terminat misiunea istorica”, a declarat Alin Teodorescu, la Europa FM.

Conform operatorilor sondajului, eroarea de esantionare este ±3.0%, populatia tinta fiind reprezentata de persoanele cu varsta de 18 ani si peste, care locuiesc in Romania. Procedura de esantionare: toti respondentii au fost selectati in mod aleator dintr-o lista exhaustiva de numere de telefon generate aleator de calculator (atat utilizatori de telefonie mobila, cat si utilizatori de telefonie fixa).

author avatar
Ionut Zgimbau
515 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger