AcasăNewsSondaj. Crin Antonescu, favoritul romanilor la alegerile prezidentiale! Vezi rezultatele!

Sondaj. Crin Antonescu, favoritul romanilor la alegerile prezidentiale! Vezi rezultatele!

Potrivit unui sondaj realizat in perioada 11-18 februarie, Crin Antonescu ar castiga detasat primul tur al alegerilor prezidentiale, urmat, la mare distanta, de Victor Ponta.

Conform cercetarii realizate de Avangarde, la comanda Realitatea TV, liderul PNL ar obtine 35% din voturile romanilor la alegerile prezidentiale, pe locul al doilea situandu-se Victor Ponta, care nu ar fi votat decat de 15% dintre alegatori. Dan Diaconescu si Mihai Razvan Ungurean ar obtine fiecare care 9 procente din voturile pentru prezidentiale.

Mult mai putin de atat ar obtine guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, Corneliu Vadim Tudor si Basescu (insa presedintele nu mai poate candida pentru un nou mandat), ei obtinand fiecare cate 4 % din voturile ipotice. Klaus Johannis ar fi ales doar de 3% dintre populatia cu drept de vot.

La parlamentare favorit este PSD-ul care ar fi votat de 37% dintre alegatori, urmat de PNL, cu 24%, in timp ce PDL-ul ar obtine doar 13%, iar PP-DD-ul 11 procente din voturi. Forta Civica, a lui Ungureanu, ar obtine 6% din voturi.

40% din romani sunt de parere ca, pana la alegerile parlamentare din 2016, USL se va desfiinta, iar 36% cred contrariul. Doar 44% dintre romani si-ar dori alegeri europarlamentare simultane cu cele prezidentiale.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 900 de persoane si are o marja de eroare de +/- 3,27%.

author avatar
Alina Costache
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger