AcasăNewsSondaj Channel 5: Jumatate dintre britanici nu-i vor pe romani in Regatul...

Sondaj Channel 5: Jumatate dintre britanici nu-i vor pe romani in Regatul Unit

Britanicii fac campanie anti-romanerasca, iar primarii germani ii cer Angelei Merkel sa le dea mai multi bani pentru imigranti

Un sondaj realizat de postul de televiziune Channel 5  releva ca aproape jumatate dintre britanici nu vor ca romanii si bulgarii sa poata locui si munci in Regatul Unit.

Britanicii fac campanie anti-romanerasca, iar primarii germani ii cer Angelei Merkel sa le dea mai multi bani pentru imigranti
Angela Merkel

Sodajul Channel 5 arata ca 47% dintre britanici considera ca imigrantii din Romania si Bulgaria nu ar trebui sa aiba dreptul sa traiasca, sa lucreze si sa pretinda servicii sociale in Marea Britanie. Pe de alta parte, 42% dintre britanicii intervievati sustin ca nu ar angaja „in mod clar” niciun constructor roman sau bulgar pentru propria casa. Britanicii considera, de asemenea, ca imigratia a avut un impact negativ asupra tarii lor, iar imigrantii europeni veniti recent in Marea Britanie primesc ajutoare sociale, desi nu contribuie aproape deloc la bugetul statului britanic.

Imigrantii, disconfort major pentru englezi

Potrivit englezilor, cele mai mari probleme cauzate de imigranti in Marea Britanie sunt impactul negativ asupra lucratorilor autohtoni, in sensul ca romanii le iau locurile de munca si accepta sa munceasca pe salari mai mici. De asemenea, britanicii sustin ca romanii si bulgarii le consuma fondurile alocate de stat pentru scoli si spitale, precum si pe cele pentru ajutoare sociale. Totodata, englezii afirma ca prezenta imigrantilor a dus la cresterea infractionalitatii.

Fonduri insuficiente

In Marea Britanie nu trece o zi fara actiuni anti-imigrationiste, asa ca si germanii au decis ca sunt deranjati de strainii din Estul Europei. Primarii a 15 orase din Germania au trimis o scrisoare liderilor Uniunii Crestin-Democrate si Partidului Social-Democrat, cerand fonduri suplimentare pentru imigrantii din Romania si Bulgaria. De altfel, primarii din intreaga tara au avertizat ca se confrunta cu problema lipsei fondurilor pentru integrarea imigrantilor.

author avatar
Arpad Dobre
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger