AcasăNewsȘomajul tehnic plătit de stat, prelungit după 15 mai

Șomajul tehnic plătit de stat, prelungit după 15 mai

Guvernul va prelungi măsura plăţii şomajului tehnic de către stat cu o perioadă de două săptămâni sau de o lună, după încetarea stării de urgenţă, a anunţat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

„Foarte probabil vom prelungi măsura şomajului tehnic. Nu ne-am hotărât dacă pentru două săptămâni, până la începutul lui iunie, sau pentru încă o lună, dar cu siguranţă o vom prelungi, şi zilele acestea, până la sfârşitul săptămânii, o să luăm o decizie, funcţie şi de setul de decizii primare care trebuie luate, şi anume care sunt sectoarele despre care, conform evoluţiei pandemiei şi a deciziilor autorităţilor, estimăm că nu se va putea relua activitatea imediat. Pe acestea vrem să continuăm să le sprijinim, pentru că nu au activitate şi noi le cerem să rămână închise. Asta este de fapt provocarea de bază, să facem o listă cu cele care rămân închise încă o perioadă, cel mai probabil cele care presupun public numeros – spectacole, activităţi cu public, ceea ce sper să nu însemne restaurante, pentru că aici avem în vedere o măsură tip distanţare”, a afirmat Violeta Alexandru.

Ministrul a explicat că măsura plăţii şomajului tehnic de către stat va fi înlocuită cu acoperirea de Guvern a unei părţi din costurile salariale ale angajaţilor reveniţi la muncă, măsură care va avea însă în vedere un cuantum mai mic decât cel oferit prin şomajul tehnic care este 75% din salariul mediu brut pe economie.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
285 afisari

2 COMENTARII

  1. si cu ce platesti cucoana daca toti stau acasa si nu produc????????ai auzit oms ca trebuie aplicata reteta suediei cu placuta???????!!!!!!

    • Eu stau acasa si nu produc , sunt platit ”la negru ” in copeici pentru lustruit placute suedeze , mi-am tras niste falci de hamster .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger