AcasăNewsSolutii antivirus gratuite sau ieftine pentru smartphone

Solutii antivirus gratuite sau ieftine pentru smartphone

Peste 85% dintre posesorii de smartphone nu utilizeaza aplicatii mobile pentru securitatea acestor dispozitive, riscand sa le fie furate date confidentiale de pe mobil.

Specialistii recomanda solutii antivirus din surse recunoscute pe plan intern si international

Tehnicienii de la The PhoneGeeks atrag atentia ca majoritatea posesorilor de smartphone acorda prea mica importanta securizarii telefonului mobil si nu utilizeaza un antivirus sau un program de monitorizare. Printre riscuri se numara accesarea neautorizata de date confidentiale si furtul informatiilor, dificultatea in localizarea dispozitivului prin GPS si imposibilitatea blocarii terminalului de la distanta, in cazul pierderii sau furtului. Reprezentantii The PhoneGeeks avertizeaza ca, printre cele mai mari riscuri se numara furtul parolelor de acces la email, copierea agendei de telefon sau a altor date care pot aduce prejudicii importante posesorilor de smartphone.

Accesibile tuturor

Cele mai indicate aplicatii mobile de securitate sunt programele antivirus, care asigura protectie impotriva accesarii datelor confidentiale si furtului de informatii. Totodata, exista si aplicatii care permit blocarea dispozitivului in cazul pierderii sau furtului, localizarea prin GPS a telefonului si notificarea utilizatorului prin SMS cu coordonatele acestuia. Softurile gratuite si cele contra cost se comporta relativ la fel in securizarea telefonului, diferentele fiind date de optiunile suplimentare incluse in aplicatiile cu plata, pretul acestora variind intre patru si 15 euro.

Antivirusi si aplicatii

Aplicatiile recomandate consuma resurse putine, ceea ce face ca dispozitivul mobil sa functioneze in conditii optime, iar interfata grafica este usor de folosit. Potrivit The PhoneGeeks, cele mai indicate aplicatii antivirus pentru dispozitivele Android sunt Bitdefender Mobile Security, Avast Mobile Security, AVG Antivirus sau Lookout Security and Antivirus. Printre programele pentru localizarea smartphone-urilor prin GPS se numara Find my iPhone (pentru iOS), respectiv Find my Phone (pentru Android), o aplicatie similara fiind si Wheres My Droid.

Recomandari

Pentru cresterea securitatii dispozitivelor mobile, The PhoneGeeks recomanda setarea unor coduri de acces, precum si descarcarea aplicatiilor de securitate doar din magazinele virtuale Google Play, AppStore sau Windows Phone. Potrivit specialistilor, este indicat sa nu se utilizeze surse necunoscute si se recomanda atentie sporita in cazul in care anumite aplicatii instalate cer accesarea de informatii personale. In astfel de cazuri, mai bine utilizati aplicatii ale unor firme recunoscute pe plan intern si international.

author avatar
Arpad Dobre
443 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger