AcasăNewsSoluţie pentru traficul din Bucureşti! Aceste străzi și bulevarde vor avea sens...

Soluţie pentru traficul din Bucureşti! Aceste străzi și bulevarde vor avea sens unic

aglomeratieSoluţie pentru traficul din Bucureşti! Aceste străzi și bulevarde vor avea sens unic

Cel mai aglomerat trafic din UE este în Bucureşti. Totodată, capitala României se află pe locul opt în lume în clasamentul orașelor cu cel mai aglomerat trafic rutier.

Anul trecut, şoferii din Bucureşti au pierdut aproximativ 115 ore în trafic, în medie. Ca să scape de aglomerația din oraș, Primăria Capitalei vine cu o propunere inedită. Mai exact, să transforme în sens unic de circulație mai multe bulevarde din București, precum Calea Floreasca.

Un astfel de proiect-pilot ar urma să aibă loc în Sectorul 1.

Calea Floreasca va avea sens unic

Calea Floreasca, drumul care face legătura între centrul și nordul Bucureștiului, urmează să aibă sens unic potrivit Primăriei. Măsura va intra în vigoare pe segmentul dintre strada George Călinescu și șoseaua Ștefan cel Mare.

Astfel, din cele patru benzi, una urmează să fie dedicată în mod exclusiv transportului în comun, două ar deveni sens unic de circulație atât pentru mașini, cât și pentru unele autobuze, în timp ce pe a patra bandă ar urma fie să se parcheze mașini, fie să fie amenajate piste pentru biciclete.

Cei care vor să circule în sens opus, spre Cartierul Floreasca, vor putea face asta pe strada Radu Beller, care se transformă la rândul ei într-o arteră cu sens unic, sau pe Șoseaua Barbu Văcărescu.

Alte două artere care sunt incluse în acest program de reconfigurare sunt Șoseaua Pantelimon și Calea Dorobanți. Pe cea din urmă, Primăria ia în calcul chiar să desființeze spațiul verde care delimitează sensurile de mers pe porțiunea dintre piața Charles de Gaulle și piața Dorobanți, pe acest loc urmând a fi amenajat un culoar pentru autobuze.

author avatar
Andreea Vlad
838 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai bine:
    Fiecare stradă pe care merge un autobus, tramvai sau troleibus să aibe o bandă pe care doar acestea au voie să meargă. Dacă strada e îngustă atunci banda să fie pt acestea doar în orele de vîrf.
    La margine de București, la capede de linie plus capete metrou, parcări mari pt cei ce vin din afară.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger