AcasăNewsSoluție de avarie la maternitatea din Ploiești: bebeluși băgați în incubatoare, pentru...

Soluție de avarie la maternitatea din Ploiești: bebeluși băgați în incubatoare, pentru a nu îngheța de frig

incubatorSoluție de avarie la maternitatea din Ploiești: bebeluși băgați în incubatoare, pentru a nu îngheța de frig

În lipsa căldurii, managerii de spitale se văd nevoiţi să improvizeze. La maternitatea din Ploieşti, nou-născuţii sunt ţinuţi în incubatoare în zilele şi nopţile mai friguroase.

Dacă un incubator e liber, copiii sunt aduși aici ca să li se asigure căldura necesară. Mămicile însă trebuie să suporte temperaturile din această perioadă, deoarece pentru ele nu s-a găsit încă o soluție.

Pacienții, ținuți în frig

„Este mai greu pentru mamele lăuze. Ca situație de avarie folosim incubatoare pe care le avem și îndeplinesc toate normele. Situația este neplăcută în momentul în care se alăptează”, a declarat coordonator Maternitatea Ploiești, dr. Călin Boeru.

De teamă ca această situație să nu se repete, managerii unității medicale au demarat un proiect pentru a asigura independența energetică a spitalelor.

În tot acest timp, ploieștenii așteaptă ca problema termoficării să fie rezolvată, având în vedere că, de cinci luni, aceștia nu au avut apă caldă.

Reprezentanții societății care se ocupă cu livrarea agentului termic au transmis că începând de astăzi vor începe să facă probe și că până la finalul săptămânii oamenii vor avea apă caldă.

author avatar
Andreea Vlad
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger