AcasăNews„Soluția” pentru un Cișmigiu curat. Înaripatele care fac mizerie în parc ar...

„Soluția” pentru un Cișmigiu curat. Înaripatele care fac mizerie în parc ar putea fi alungate cu păsări de pradă

(sursa foto: Facebook/Horia Tomescu)

De ceva vreme, cei care au ales să se plimbe în vestitul Cișmigiu, parcul aflat în apropierea sediului Primăriei Bucureștilor, au sesizat că frumusețea locului e serios umbrită de problema mizeriei de pe bănci, alei și chiar din locurile de joacă produsă de păsările – ciori și porumbei – care „vizitează” zona. Și pe lângă aspectul vizual dezolant, nu a fost trecut cu vederea nici mirosul neplăcut cauzat de „decorul” de pe băncile pe care cu greu se mai încumeta cineva să se așeze.

A trecut vara lui 2022, în curând se va încheia și toamna, calendaristic vorbind, și încă se caută soluții pentru acest aspect. Adică pentru „un Cișmigiu curat”.

Mai nou, s-a aflat că păsările care fac mizerie în Parcul Cișmigiu ar putea fi alungate cu ajutorul păsărilor de pradă, special antrenate în acest scop. Cel puțin asta reiese dintr-un anunț venit, joi dimineață, de la viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu.

sursa foto: Facebook/Horia Tomescu

Păsări de pradă dresate special

„Testăm soluții noi pentru un Cișmigiu curat. După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cișmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluții pentru a alunga păsările din parc.

În cadrul studiului ”Ciorile din Grădina Cișmigiu. Vecini cu aripi”, proiect câștigător în cadrul secțiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfășurat o acțiune cu caracter experimental.

Vrem să verificăm eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop”, a transmis Horia Tomescu, în 24 noiembrie, pe pagina sa de Facebook.

Viceprimarul Tomescu, unul dintre cei doi secunzi ai lui Nicușor Dan la conducerea Primăriei Capitalei, a mai anunțat că deja zona parcului „a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialiști să sperie și să gonească populația de păsări ce revine zi de zi în Cișmigiu”.

Ce a mai ținut să le transmită viceprimarul locuitorilor orașului? „Vreau să mă asigur că oamenii își pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura și de natură, dar și de curățenia pe care o așteaptă”, a conchis Horia Tomescu.

253 afisari

5 COMENTARII

  1. Păsările de pradă nu fac mizerie? Le aduce cineva, ele lucrează rapid cât să nu murdărească locul și se duc cuminți la locul lor în cușcă?! Și dacă nu mai vor la cușcă și rămân în parc?

  2. Tomescu,
    Tovarashe ,un pic de minte nu ti-ar strica. Sau poate sa va apucati sa faceti curatenie prin parc. Da de ce nu o bomba nuke,stii ce zic? Au astia minte cat avea idolul lor Mao Tze Dong. Dupa ce a omorat ala pasarile prin china sau trezit aia ca mor de foame. Nu va ganditi ca poate stricati mai mult dacat ,,reparati,,
    Fuctardeilor!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger