AcasăNewsSOLSTITIUL DE VARA 2013 – 21 iunie. Inceputul verii astronomice celebrata printr-un...

SOLSTITIUL DE VARA 2013 – 21 iunie. Inceputul verii astronomice celebrata printr-un Google Doodle!

Solstitiul de vara 2013: 21 iunie este cea mai lunga zi din an, marcata de alinierea perfecta a axei Pamantului pe directia Soarelui. Doar locuitorii din emisfera nordica celebreaza solstitiul de vara, anul, in ziua de 21 iunie (respectiv 20 iunie in anii bisecti, n.r.), locuitorii din emisfera sudica sarbatorind solstitiul de vara in luna decembrie.

Pamantul executa atat o miscare anuala de revolutie in jurul Soarelui, cat si o miscare diurna de rotatie in jurul axei polilor terestri – care isi pastreaza o pozitie fixa in spatiu, fiind inclinata pe planul orbitei Pamantului (numit planul eclipticii) cu 66° 33′. De aceea cele doua emisfere terestre sunt iluminate inegal de Soare, in decursul unui an, ceea ce face ca zilele si noptile sa fie  inegale, si tot din aceasta cauza apare si succesiunea anotimpurilor.

Dupa momentul solstitiului de vara, durata zilei va incepe sa scada, iar a noptii sa creasca, timp de sase luni, pana la 21 decembrie, cand va fi solstitiului de iarna in emisfera nordica. Evident, in emisfera sudica a Pamantului fenomenul se deruleaza in sens invers.

SOLSTITIUL DE VARA 2013 celebrat de GOOGLE printr-un DOODLE

Solstitiul de vara 2013 este celebrat de Google Doodle printr-un logo interactiv, care infatiseaza cinci copii care se balacesc in apa, avand pe cap casti de protectie, in binecunoscutele culori ale motorului de cautare. Google Doodle-ul cu solstitiul de vara 2013 a fost realizat de artistul german Cristoph Niemann.

SOLSTITIUL DE VARA 2013. Google marcheaza solstitiul de vara, din 21 iunie, cu un Doodle care duce cu gandul la vacanta. Energia solstitiului de vara este considerata a fi o energie a pasiunii, vitalitatii, creativitatii si belsugului.  Inca din antichitate, se credea ca magia practicata in timpul solstitiului de vara va transforma in realitate dorinte sau aspiratii aparent imposibile.

SOLSTITIUL DE VARA 2013. Se considera ca in aceasta zi, pe 21 iunie, scaldatul in lacuri sau rauri are efect curativ. In unele regiuni, spalatul cu roua adunata in ajunul solstitiului reprezenta o practica magica de frumusete, iar in altele, imbaierea in apa cu ierburi din noaptea solstitiului reprezenta o cura de refacere a sanatatii si vigorii.

[youtube]4-_UE7P_8_E[/youtube]

author avatar
Alina Costache
865 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger