AcasăNewsSoldații americani distrug recoltele românești sub șenilele tancurilor

Soldații americani distrug recoltele românești sub șenilele tancurilor

În cadrul Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 19, militari ai Armatei SUA au traversat cu blindatele o zonă agricolă din jurul Insulei Ialomiței  și au distrus culturile din împrejurimi, „din eroare”.

Incidentul s-a produs „în condiţii meteo nefavorabile”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Reprezentanţii MApN şi ai armatei SUA cercetează incidentul şi vor acorda despăgubiri proprietarilor.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 14:00, când „militari ai Armatei SUA, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă, rezultând distrugerea unor culturi. Zona în cauză nu era situată pe traseul de deplasare convenit cu autorităţile locale şi cu agenţii economici care au în proprietate terenuri în zonă”, a transmis joi seară MAPN.

La faţa locului a fost formată o comisie din reprezentanţi ai Apărării şi ai armatei Statelor Unite ale Americii pentru a cerceta cauzele şi împrejurările care au condus la producerea incidentului.

În aceeași zi, la ora 18:30 „s-a desfăşurat la primăria localităţii Stelnica o întâlnire a reprezentanţilor comisiei cu cei ai primăriei Stelnica şi proprietarilor terenului, pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despăgubirilor şi a modului de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare”, a mai arătat MAPN.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
325 afisari

4 COMENTARII

  1. Cei veniti in Romania nu-s din cei care au habar de ceva ,astia sunt mercenari ,ai doare-ncur ca au intrat in papusoii cuiva .Ati uitat soldatul american de cel care l-a omorit pe Peter ?,dar aia cu scandalul de pe litoral ,la ce va asteptati ?.Aveti rabdare ca ei sunt in stare de mai multe ,inca n-ati vazut de ce-s instare .

  2. mda…reportaj gen SPUTNIK…de fapt au fost 2000 -3333 m2. mare afacere. dar SPUTNIK National face propaganda ca si cum tancurile NATO au cutreierat toata tara prin culturile de papusoi, lubenita, harbuz, patlagele, cucuruz si lavanda. Sputnik te vrea informat , La fel si National!

  3. ASA NE TREBUE DACA TOT NEAM LAUDAT CU PRODUCTII RECORD LA CEREALE PRIN DISTRUGEREA RECOLTELOR VOM IMPORTA DE LA YANKEI PORUMB CA PE VREMURI .

  4. Cred ca trebuie marite poligoanele la asemenea exerciț. E bun ca dai coordonate aiurea si-i strangi pe o coordonata definita fara comunicatii fara GPS. Nemtii erau artisti gaseau coordonata doar cu harta si busola cu o toleranta de ± 200 m ce insemna un record acum 70 ani. La fel patriotii nostri sa aibe toleranta fata de nefericiri reale. Daca ai lua dracu si coborau din tanc nu yanchei, ci cazaci dornici de ghaoz de fermier vlah? Nu intra la viol de razboi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger