AcasăNewsSoldatii americani antreneaza membri ai Garzii Nationale Ucrainene

Soldatii americani antreneaza membri ai Garzii Nationale Ucrainene

Soldatii lui Obama vor imbunatati capacitatea de lupta a trupelor lui Porosenko

Potrivit site-ului oficial al presedintelui Petro Porosenko, Barack Obama a ordonat inceperea pregatirii soldatilor Garzii Nationale ucrainene.

Soldatii lui Obama vor imbunatati capacitatea de lupta a trupelor lui Porosenko

Potrivit acestor informatii, in timpul unei convorbiri intre presedintele Ucrainei si vicepretedintele SUA, Joe Biden, acesta din urma a anuntat decizia presedintelui Obama de a incepe formarea militara a 780 de membri ai Garzii Nationale ucrainene, sub antrenament american. In acelasi timp, Joe Biden a facut cunoscut ca primul lot de vehicule militare americane destinate, potrivit Sputnik, ”intaririi capacitatii de aparare a Ucrainei”, va sosi la Kiev la finele acestei luni. Pe de alta parte, Petro Porosenko a semnat legea care confera statutul special unor zone din Donetk si Lugansk. Insa legea, adoptata de Rada Suprema (parlamentul ucrainean) stipuleaza ca anumite districte din estul Ucrainei nu pot dobandi statutul special decat numai dupa organizarea de alegeri locale conform legislatiei ucrainene si sub observatie internationala. Totodata, legiuitorii au proclamat regiunile Donetk si Lugansk ca ”teritorii temporar ocupate” ceea ce, in opinia liderilor autoproclametelor republici din Donetk si Lugansk demonstreaza ”incapacitatea Kievului de a negocia”, ”excluzand orice compromis cu Kievul” cata vreme aceste legi raman in vigoare.

Intre timp, 35 de instructori britanici au inceput, ieri, antrenamentele cu militari ucraineni intr-un centru din Nikolaiev, langa Marea Neagra. Potrivit BBC, instructorii ii vor specializa pe soldatii ucraineni sa desfasoare misiuni de lupta defensive si sa acorde ajutor medical. Programul va dura doua luni.

author avatar
Tudor Borcea
576 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger