AcasăNewsŞoferul de autobuz TikToker, din Braşov, deranjat că trebuie să conducă: "Să...

Şoferul de autobuz TikToker, din Braşov, deranjat că trebuie să conducă: „Să aveţi grijă cum vă băgaţi, că eu stau pe Tik Tok, treaba voastră”

Şoferul de autobuz TikToker, din Braşov, deranjat că trebuie să conducă: "Să aveţi grijă cum vă băgaţi, că eu stau pe Tik Tok, treaba voastră"

Un şofer de autobuz din Braşov se distra la volan. Totul, pe riscul călătorilor care se urcau în maşina lui. Clipurile au atras atenția conducerii societății care a demarat o anchetă internă.

De asemenea, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt.

Şoferul i-a avertizat pe călători să nu se urce

Zic aşa, după mintea mea, să aveţi grijă cum vă băgaţi, că eu stau pe Tik Tok. treaba voastră, vă băgaţi, vă riscaţi. Aşa că mai bine gândiţi-vă de două ori”, este postarea dintr-un clip.

Sau „Eu sunt şmecher de profesie, conduc bine, să ştii. Conduc foarte bine”– ne arată un alt clip.

Poliţia l-a anunţat ce-l aşteaptă

Menționăm faptul că, în conformitate cu prevederile art. 36, alin. 3 din OUG 195/2002, folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitiv tip mâini libere, se sancționează cu amendă de până la 1.160 lei și aplicarea a 4 puncte penalizare.

Dacă fapta descrisă s-a produs concomitent cu încălcarea unei reguli de circulație, pe lângă sancțiunea cu amendă, conducătorului auto i se va reține permisul de conducere și suspenda dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 zile.

De asemenea, efectuarea de către conducătorul unui vehicul, a altor activități de natură a-i distrage în mod periculos atenția în timpul condusului, se sancționează cu amendă de până la 725 lei”, au transmis poliţiştii.

author avatar
Andrei Ștefan