AcasăNewsȘoferul autocarului morții din Bulgaria, pus sub acuzare / VIDEO șocant cum...

Șoferul autocarului morții din Bulgaria, pus sub acuzare / VIDEO șocant cum gonea pe șosea înainte de tragedie

autocarȘoferul autocarului morții din Bulgaria, pus sub acuzare / VIDEO șocant cum gonea pe șosea înainte de tragedie

Șoferul autocarului românesc care a fost implicat sâmbătă noapte spre duminică în accidentul din Bulgaria soldat cu patru morți a fost inculpat pentru omor prin imprudență.

Șoferul autocarului românesc care s-a făcut praf pe șoseaua Ruse – Veliko Tărnovo a fost acuzat de cauzarea morții a patru pasageri, trei dintre ei români, din neglijență din cauza vitezei excesive și a nerespectării regulilor de circulație rutieră.

Procurorii au cerut arestarea preventivă

Acest lucru a fost anunțat de parchetul raional din Veliko Tarnovo, citat de site-ul BT News. Procurorii din Veliko Târnovo au cerut arestarea preventivă pentru 72 de ore a șoferului, susținând că există riscul ca acesta să părăsească țara.

„Au fost strânse suficiente probe pentru vinovăția unei persoane, care a fost trasă la răspundere penală. Acesta este șoferul autocarului”, a anunțat Parchetul din Bulgaria. Deocamdată nu este clar dacă starea drumului a fost una dintre cauzele accidentului, acesta fiind și subiectul anchetei.

Al doilea șofer al autocarului, care este român, a fost audiat și el. Împotriva lui nu s-au reținut acuzații și el poate reveni în țară.

Riscă între 3 și 15 ani de închisoare

Dacă va fi găsit vinovat, șoferul turc riscă între 3 și 15 ani închisoare.

Autocarul a fost filmat înainte de tragedie în timp ce gonea pe șosea. Acesta a fost surprins pe camere în mai multe rânduri în timp ce avea viteză mare și făcea depășiri la limită, punând în pericol viața pasagerilor.

Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă au fost rănite în accidentul rutier în care a fost implicat autocarul înmatriculat în România.

author avatar
Andreea Vlad
488 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger