AcasăNewsȘoferii români de TIR rup tăcerea și fac dezvăluiri terifiante despre cursele...

Șoferii români de TIR rup tăcerea și fac dezvăluiri terifiante despre cursele prin Franța! ”Stătea de șase, cât timp unul sau doi au suit în cabină”

Nu e tocmai un lucru neștiut faptul că meseria de tirist vine ”la pachet” cu tot soiul de riscuri, date fiind cursele lungi și obositoare, de cele mai multe ori, nemaivorbind de perioadele lungi în care șoferii stau departe de casă și de familie.

După ce s-a aflat de sfârșitul tragic de care a avut parte Mihai Spătaru, un șofer român de TIR ucis, zilele trecute, într-o parcare din Franța, chiar sub ochii soției sale (DETALII AICI), ies la iveală detalii dramatice cu episoade cu care s-au confruntat alți compatrioți care au condus astfel de mastodonți pe șosele din afara țării, inclusiv pe tărâm francez.

Din poveștile lor reiese că stresul lor e sporit nu doar de perioadele în care se află la volan, pe drum, ci și de cele în care ar trebui să își poată trage sufletul, să se odihnească, pentru a putea porni din nou în cursă, în siguranță, pentru a-și asigura traiul de zi cu zi.

Câțiva șoferi de TIR au povestit, pentru digi24.ro, câteva dintre situațiile de care au avut parte în afara țării. Iar dezvăluirile lor conturează mai degrabă un tablou desprins din filme de acțiune, decât din ceea ce s-ar aștepta mulți să fie firescul unui job de șofer de TIR. „Cea mai gravă problemă cu care m-am confruntat a fost în 2017, în Franța, lângă Poitiers, acum 4 ani”, a dezvăluit, pentru sursa citată, Andrei, un bărbat care lucrează ca șofer pe TIR de șase ani.

Ce a urmat e de-a dreptul halucinant. „M-am oprit într-un repaus, adică o pauză de 9 ore, pe la ora 21-22. În jurul orei 3-3:30 noaptea, niște indivizi au început să se împuște în parcare: trafic de droguri, localitatea fiind la jumătatea drumului dintre Olanda și Maroc. Din ce am înțeles, parcarea era folosită pentru schimbul de droguri și, probabil de la o neînțelegere, au început să se împuște”, a mărturisit bărbatul, care avea să descopere a doua zi dimineață că unul dintre gloanțe a nimerit radiatorul camionului său.

Card de alimentare clonat în doi timpi și trei mișcări

Un alt român, Iulian Moldovan, a povestit cu ce s-a confruntat, lunile trecute, într-o parcare din Franța, unde a oprit pentru a se spăla. În câteva clipe, omul – care are o experiență semnificativă, de nu mai puțin de 18 ani, ca șofer profesionist – avea să descopere un detaliu uluitor. „Acum câteva luni eram într-un Peco în Franța. Era în timpul zilei, 9-10 dimineața. Am zis să merg să fac un duș. Am lăsat camionul în parcare, dar se făcea curat la baie și m-am întors la camion”, susține Moldovan, pentru sursa citată.

Nu s-a prins că e ceva în neregulă până să primească un telefon chiar de la șeful său. Iar ce l-a anunțat boss-ul l-a pus pe gânduri, până când a refăcut filmul unui episod aparent nesemnificativ. „Între timp, o doamnă se uita așa, lung, la mine, abia apoi m-am prins care era treaba. Am mers să beau o cafea apoi m-am întors la camion. După un timp, mă sună șeful. Mă, Iuliane, unde îți e cardul de alimentare combustibil. Zic: aici, cu mine. Șeful: Mie îmi apare că ai alimentat în nordul Franței o cantitate mare, vreo 4.000 de euro. Asta s-o întâmplat! Am verificat ușa din dreapta, pe care noi, șoferii, nu o prea folosim deloc. Am văzut că era defect butucul. Singura concluzie a fost că au clonat cardul cât eram la cafenea. Doamna aia stătea de șase, cât timp unul sau doi au suit în cabină. Din cafenea, nu vedeam camionul. Au profitat. De atunci, nimic. Poliția nu a mișcat un deget. Din fericire, nu m-au pus să plătesc”, susține Iulian, pentru sursa amintită.

Șofer român: Toată Franța a devenit extrem de periculoasă

Nu e singura poveste care te lasă fără grai. Un alt român care lucrează în această branșă arată cu degetul în direcția autorităților locale. „Jandarmeria, dacă vine după trei ore după ce-i suni, e un caz fericit. Să vedeți când spun: Veniți la secția de poliție pentru a depune reclamație. Unde putem intra noi cu camioanele, la secția de poliție, în mijlocul orașului? Foarte interesant! Dacă intri în oraș, plătești amendă”, afirmă Cristian Câinaru, care susține și că „toată Franța a devenit extrem de periculoasă, în special zona Lyon și Marsilia” conform aceleiași surse.

Bărbatul dezvăluie cum au ajuns să se baricadeze șoferii în cabina tirurilor, de teama hoților care acționează pe timp de noapte. „Se intră peste noi în cabină. Trebuie să ne încuiem în cabină cu niște șuruburi speciale. Mie mi s-a întâmplat: au încercat de trei ori să intre peste mine noaptea în cabină când dormeam. Asta înseamnă surmenaj, nu mai poți să dormi, frică că-ți fură motorina, frică că-ți fură marfa. Tâlhărie în toată regula!”, mai susține Cristian.

author avatar
Andrei Coman
877 afisari

2 COMENTARII

  1. Cum asa? Franta? Tara aia super civilizata? Plina de cariocas, musulmachi si alte specii coborate din copac? Nuooooh!!!
    Pacat de oamenii astia care isi rup oasele la volan ca sa traim noi indestulati. De statul roman a caror cetateni sunt pot doar sa zic ca e condus de tomberonezi scoliti unii din ei chiar in Franta asta super civilizata.

  2. Anuntati si pe cretinii aia care urlau ca istericii ca vor o tara ca afara.Fereasca Dumnezeu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger