AcasăNewsSoferii-problema vor avea asigurari RCA speciale

Soferii-problema vor avea asigurari RCA speciale

Biroul Asigurarilor Auto ar putea sa preia Raspunderea Civila Auto pentru aceasta categorie de conducatori auto, provocatori ai multor accidente si daune, care sunt ocoliti de asiguratori datorita tarifelor foarte mari, prin infiintarea unui birou dedicat “asiguratilor cu risc ridicat”, propune Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara.

“Printre tintele biroului ar putea sa fie si absorbtia varfurilor de prima, sa preia asiguratii cu risc ridicat”, a spus seful ASF. O alta varianta ar fi preluarea acestora de un asigurator dedicat exclusiv acestui scop.

In opinia Profit.ro, mecanismul unei noi structuri care sa preia soferii cu probleme, va urma modele utilizate in Statele Unite sau Franta: “Unul dintre modele, care este cel mai probabil sa fie aplicat si in Romania, presupune infiintarea unui Pool de Asigurare, format din mai multe companii din domeniu care ar putea fi asiguratori sau reasiguratori(…)Trebuie vazut ce model adoptam. Daca Biroul se va transforma in asigurator, daca se infiinteaza un Pool din care sa faca parte toti jucatorii din piata sau daca se va merge pe alta solutie. Important de subliniat, insa, este ca acei clienti cu risc ridicat nu vor fi preluati la preturi mici. De obicei, in astfel de structuri vorbim de clienti care sunt pur si simplu refuzati de asiguratori, nu clienti care platesc peste medie. De obicei, acestia sunt asigurati la preturi de doua, trei, pana la zece ori peste nivelul mediu. Ar mai fi o problema, in conditiile in care, in Romania, tot timpul s-au gasit firme care sa preia la preturi nejustificat de mici orice tip de clienti”.

author avatar
Bogdan Borcea
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger