AcasăNewsSoferii pot recupera taxa de poluare fara sa mai apeleze la instanta

Soferii pot recupera taxa de poluare fara sa mai apeleze la instanta

O veste cat se poate de buna pentru conducatorii auto care au de recuperat taxa de poluare.

Totul dupa ce guvernantii au gasit o solutie pentru ca soferii sa isi primeasca inapoi banii platiti pe taxa speciala pentru autoturisme, pe cea de poluare sau pentru emisii poluante fara sa se mai adreseze instantei, mai exact fara sa mai dea statul in judecata. Mai precis, taxele respective pot fi recuperate pe cale administrativa, ca urmare intr-un timp mai scurt, iar sumele vor ajunge in contul bancar indicat de catre solicitant in cererea de restituire.

Ordonanta care oficializeaza acest demers a fost adoptata, miercuri, in sedinta saptamanala a Executivului, astfel ca soferii tot ce le ramane de facut soferilor care vor sa isi primeasca inapoi banii dati pe taxele amintite este sa faca o cerere de restituire, pe care sa o adreseze organului fiscal. Cat priveste termenul de solutionare in cazul unor astfel de solicitari, reprezentantii Guvernului precizeaza ca aceste cereri se solutioneaza in limita a 45 de zile de la  inregistrare, prin decizie care se comunica persoanei in cauza in maximum 10 zile de la emitere.

„Impotriva deciziei organului fiscal, precum si in cazul in care cererea nu a fost solutionata in termenul legal, persoana interesata poate face contestatie in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei sau, dupa caz, de la implinirea termenului in care decizia trebuia comunicata. Contestatia se solutioneaza in 45 de zile de la inregistrare. Daca nici in acest termen solicitarea de restituire a taxei nu este solutionata sau persoana interesata contesta in continuare decizia organului fiscal, persoana interesata poate face plangere la instanta judecatoreasca de contencios administrativ competenta, in conditiile Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare”, se mentioneaza in comunicatul Executivului.

author avatar
Cristina Stefan
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger