AcasăNewsȘoferii, loviți de o nouă scumpire! Roviniete mai mari din 2023

Șoferii, loviți de o nouă scumpire! Roviniete mai mari din 2023

rovinietaȘoferii, loviți de o nouă scumpire! Roviniete mai mari din 2023

În ultima perioadă, românii au fost loviți de scumpiri peste scumpiri. Cea mai recentă scumpire îi va afecta în mod special pe cei care dețin o mașină.

Șoferii vor fi obligați să plătească roviniete mai scumpe care includ taxe pentru poluare în funcție de vechimea mașinii.

Taxa de poluare inclusă în rovinietă

Transportatorii de mărfuri ori de persoane care conduc vehicule ce depășesc 3,5 tone vor plăti taxă pentru fiecare kilometru de șosea parcurs. Așa arată proiectul asumat de PNRR prin care Uniunea Europeană finanțează șantierele de autostradă din țară.

Sistemul de taxare unic la nivelul Uniunii trebuie introdus până la jumătatea anului viitor. Astfel de sisteme de taxare europene sunt deja implementate în țări precum Bulgaria, Ungaria și Austria.

Peste patru milioane de mașini din țară au peste 10 ani vechime, arată cele mai recente date ale parcului auto.

Vehiculelele peste 3,5 tone vor plăti taxa pe kilometru de șosea parcurs

Camioanele și autocarele care depășesc 3,5 tone vor plăti taxa pe kilometru de șosea parcurs, iar banii vor fi folosiți pentru reabilitarea drumurilor.

„Serviciul de tarifare electronică ar trebui să pună la dispoziția acestora echipamente de bord personalizate și o asigurare a funcționalității acestuia, punerea la dispoziție a unor mijloace acceptate pentru efectuarea plății tarifului sau acceptarea unui alt mijloc de plată folosit de acesta, încasarea tarifului, virarea către entitatea care îl percepe, gestionarea relațiilor contractuale în ceea ce privește utilizatorul, securitatea și confidențialitatea în ceea ce privește funcționarea sistemului de tarifare rutieră și nu în ultimul rând protecția datelor cu caracter personal”, explică Lucian Calmuș, reprezentant CNAIR.

author avatar
Andreea Vlad
1.064 afisari

7 COMENTARII

  1. Vor fi… Se va face… NU, ĂSTA SUNT MINCIUNI. SĂ VEDEM ÎNTÂI CEVA FĂCUT. Este grav dacă s-a acceptat așa ceva prin P.N.N.R.
    L-ai uitat pe chiorul securist de bășinescu cu „Aici sunt banii dumneavoastră”? Și-i vedeam muiana de alcoolic inveterat, șosele canci.

    Doar trei țări din 28? Să le aibe, întâi, măcar 25, după care ne putem băga și noi.

    • Barbu Gh. 2022-10-14 11:35 11:35:26
      POATE 1000 DE „NOROCOSI” SE VOR USCHI DIN ROMANIA CU PROGENITURILE LOR.
      RESTUL,MILITAURIZATI,HIPOCRATI,LEX-I,POLITRUCI ETC VOR RAMANE SA TRAIASCA IN „RAIUL” PE CARE SI L-AU „CONSTRUIT”.

      • Am mers de la Isaccea pana in Constanta. Pe sensul ala asfaltul era ondulat cu urmele lasate de camioanele ucrainiene. Ptr ei nu a existat restrictii de circulatie vara pe temperaturi mari? Ei nu platesc rovigneta. Ptr ei nu exista lege? Cine plateste paguba? Eu si altii ca mine prin marirea taxei de drum? Sa plateasca Johannes!
        Eu am masina noua , euro 6 cu dubla alimentare gaz/benzina. Mi se rupe.

  2. Un fleac, ne ciuruiesc… toate se scumpesc, dar drumuri nu avem. Ca nu imi repara astia masina la cate gropi sunt pe toate drumurile, in orase, in afara lor. In alta ordine de idei, mai e valabila smecheria asta, se poate scapa asa de amenda? https://www.odat.ro/cum-scapi-de-amenda-pentru-lipsa-rovinietei/ Cica se scumpeste iar si carburantul. Mai vine si iarna cu extra bani pe incalzire, numai vesti bune…

  3. Ba voi ați înnebunit, , pai dacă plstiti chitrii de mii de euro pt refugiatii ucraineni și aveți bani,, dacă le dati ajutor de hrana zilnic dacă dati la puscariasi pe zi douadute lei cum ba ne jupuiti pe noi ronanii pt infractori???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger