AcasăNewsȘoferii din Capitală, supravegheați video! Unde sunt amplasate camerele inteligente pentru monitorizarea...

Șoferii din Capitală, supravegheați video! Unde sunt amplasate camerele inteligente pentru monitorizarea traficului – LISTA

sursa foto: romaniatv.net

S-a tot vorbit, în ultimii ani, despre problema aglomerației din traficul rutier din București, dar și despre abaterile pe care le comit unii conducători auto când sunt la volan, prin Capitală, și ajung să încalce regulile de circulație.

În tot acest context, ar fi bine ca șoferii să știe că în București există un sistem de supraveghere video cu camere inteligente. Acestea sunt dotate nu doar cu tehnologie de detecție facială, ci și cu capacitate de scanare a numerelor de înmatriculare.

Primăria Generală a Bucureștiului a montat 19 camere inteligente de supraveghere a traficului din Capitală. Sistem de monitorizare a traficului ce permite atât Poliției, cât și Administrației Străzilor să monitorizeze activitatea șoferilor.

Concret, imaginile captate de aceste camere de supraveghere inteligente pot fi utilizate identificarea și ulterior sancționarea acelora care încalcă regulile de circulație rutieră.  Astfel, autorităţile speră, cel mai probabil, că şoferii vor fi descurajaţi să încalce regulile de circulaţie.

Unde sunt instalate camerele video inteligente în intersecțiile din Capitală

E vorba, așadar, de 19 camere de supraveghere a traficului rutier montate în Capitală. Iată lista intersecțiilor unde au fost instalate camerele video inteligente, conform antena3.ro:

  • Intersecția dintre Șos. Odăii – Șos. București Târgoviște;
  • Intersecția dintre Șos. Odăii – Șos. București-Ploiești;
  • Intersecția dintre Calea ferată – Șos. Pipera;
  • Intersecția dintre A3 – Str. Gherghiței;
  • Intersecția dintre Bd. Dimitrie Pompeiu – Șos. Petricani;
  • Intersecția dintre Intrarea Andronache – Șos. Andronache;
  • Intersecția dintre Șos. Andronache – Șos. Colentina;
  • Intersecția dintre Șos. Fundeni – Aleea Lacului;
  • Intersecția dintre Șos. Pantelimon – Str. Gara Cățelu;
  • Intersecția dintre Bd. Theodor Pallady – Str. Drumul intre Tarlale;
  • Intersecția dintre Bd. Unirii – Str. Nicolae Teclu;
  • Intersecția dintre Șos. Olteniței – Str. Cheile Turzii;
  • Intersecția dintre Șos. Berceni – DNCB;
  • Intersecția dintre Șos. Giurgiului – Str. Căruței;
  • Intersecția dintre Bd. Măgurele – Str. Santimbru;
  • Intersecția dintre Șos. Alexandriei – Str. Aliman;
  • Intersecția dintre Prelungirea Ghencea – DNCB;
  • Intersecția dintre DNCB – Bd. luliu Maniu;
  • Intersecția dintre DNCB – Șos. Chitilei.
author avatar
Andrei Coman
1.959 afisari

3 COMENTARII

  1. Politia Capitalei si faimoasa Administrarea strazilor care incaseaza bani dar nu isi face treaba, sa taie crengile si tufele din fata semnelor de circulatie ca nu se mai vede nimic sau le vezi dupa ce treci pe langa ele !
    Sau au plan la amenzi pe spatele nostru?

  2. In loc sa se ocupe Autoritatea Rutiera Romana sa impuna administratorul drumului ce masuri trebuie sa aplice, ca nu se vad semnele de circulatie, se supralegifereaza pe Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Adica militienii fac regula si tot ei verifica aplicarea acesteia. Ori Autoritatea Rutiera Romana trebuie sa faca regula, militia sa verifice si dea amenzi si administratorul drumului sa puna in aplicare !

    Autoritatea Rutiera Romana functioneaza sub Ministerul Transporturilor.

    Art. 20. din Legea nr. 265/2008 privind gestionarea siguranţei circulaţiei pe infrastructura rutieră
    (1) Autoritatea Rutieră Română – A.R.R. este singura instituţie competentă să realizeze evaluarea siguranţei reţelei rutiere, să efectueze inspecţia de siguranţă rutieră specifică şi să gestioneze efectuarea evaluării de impact asupra siguranţei rutiere, a auditului de siguranţă rutieră, a inspecţiei de siguranţă rutieră periodică, precum şi desfăşurarea activităţilor de formare, atestare şi perfecţionare profesională a auditorilor de siguranţă rutieră.

  3. Apa de ploaie. Au baietii din SRI si MAI tehnologii de monitorizare agresiva prin carevad real time unde se uita cu privirea subiectul tinta si fiecare gand al sau. Ilegal desigur. Dar lor oricum nu le pasa pentru ca nu dau socoteala nimanui. Tehnologia e folosita permanent si oriunde se afla cel monitorizat este stiuta si locatia, si privirea acestuia , fiind afisata pe un monitor, si fiecare gand tradus in text de softul care ruleaza intregul sistem.
    Si uite asa baietii din sistem se lauda ei Profesionistii cum solutioneaza ei niste cazuri. Adica ILEGAL! Dar oricum nu le cere nimeni socoteala pe modul de operare care e strict secret! Secret de serviciu! Sunt dosare cu sutele documentate si solutionate ILEGAL, unii sunt deja in puscarii, iar Sistemul e foarte profesionist … Romanul ala 1984 e fix nimic pe langa ce fac astia acum. Si in SUA si in Europa, nu doar aici. Multumim mult pentru siguranta si incredere…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger