AcasăNewsȘoferii cu mașini pe benzină sau motorină trebuie să știe asta: Ce...

Șoferii cu mașini pe benzină sau motorină trebuie să știe asta: Ce se întâmplă cu prețurile din benzinării

Șoferii cu mașini pe benzină sau motorină trebuie să știe asta: Ce se întâmplă cu prețurile din benzinăriiȘoferii cu mașini pe benzină sau motorină trebuie să știe asta: Ce se întâmplă cu prețurile din benzinării

Prețul la combustibil s-a scumpit cu 2% într-o singură lună, astyfel încât un plin de benzină costă în prezent cu 5 lei mai mult decât la începutul lunii iulie.

Experții din domeniu susțin că majorarea prețurilor la pompă este într-o strânsă legătură cu consumul tot mai mare de combustibil ținând cont de faptul că mulți români preferă să își facă vacanțele în țară din cauza pandemiei de coronavirus.

Benzina și motorina, mai scumpe

Astfel, prețurile benzinei și al motorinei a crescut semnificativ în ultima lună, o cauză fiind și creşterea cotaţiilor barilului de petrol.

„Este vorba de o creştere de consum în România în raport cu lunile iunie, mai, aprilie, dar chiar şi în raport cu luna iunie din anul 2019. Consumul este undeva cu 5% mai mare faţă de anul trecut. Românii nu au mai mers atât de mult în concedii în străinătate şi au preferat să îşi facă concediile în ţară“, a explicat Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, potrivit antena3.ro.

Majorarea prețului unui litru de carburant

Prețtul mediu al unui litru de carburant a crescut cu 1,5 %, comparativ cu cel de la începutul acestei luni. Astfel, șoferii vor plăti cu 3,5 lei mai mult pentru a face un plin. Însă, de menționat este că prețul final de la pompă este făcut piață iar companiile petroliere âl pot decide.

Chiard dacă prețurile carburanților au crescut în ultima lună, România se află pe locul doi, după Bulgaria, în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină şi motorină din Uniunea Europeană (UE).

author avatar
Alexandru Tîrcavu
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger