AcasăNewsSoferii care nu-si platesc amenzile raman fara carnet auto

Soferii care nu-si platesc amenzile raman fara carnet auto

Politistii ii lasa fara carnet de conducere pe soferii care nu si-au achitat amenzile contraventionale

Politia va suspenda carnetele de conducere ale conducatorilor auto care au primit amenzi contraventionale si nu le-au achitat in termenul legal.

Politistii ii lasa fara carnet de conducere pe soferii care nu si-au achitat amenzile contraventionale

Ministerul Afacerilor Interne a lansat in dezbatere publica, pe site-ul institutiei,  un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Rutier, care ar putea intra in vigoare in aproximativ doua saptamani. Propunerea de act normativ are in vedere, printre altele, suspendarea dreptului de conducere a autovehiculelor pentru conducatorii auto care nu si-au achitat amenzile contraventionale.  Conform proiectului de act normativ, masura suspendarii carnetului auto se va aplica  in situatia in care conducatorul de autovehicul (sau proprietarul, dupa caz) nu face dovada achitarii amenzii contraventionale aplicate, in termen de 90 de zile de la data comunicarii procesului verbal. Masura se va mentine pana la achitarea amenzii si prezentarea unei dovezi in acest sens organelor de politie.

Contestatii

Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria pe a carei raza de competenta a fost constatata fapta. Plata amenzii poate fi suspendata prin contestarea sanctiunii, dar numai in  situatia in care instanta de judecata, la cererea contravenientului, dispune aceasta masura,  si numai  „in cazuri bine justificate si pentru prevenirea unei pagube iminente”. Potrivit proiectului de act normativ, cererea de suspendare se va judeca de urgenta, cu citarea partilor.

author avatar
Arpad Dobre
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger