AcasăNewsSenatul a votat: șoferii băuți sau drogați, fără permis 10 ani!

Senatul a votat: șoferii băuți sau drogați, fără permis 10 ani!

Senatul a votat: șoferii băuți sau drogați, fără permis 10 ani!Senatul a votat: șoferii băuți sau drogați, fără permis 10 ani!/ Sursa FOTO: facebook.com

Senatul a votat luni legea prin care șoferii condamnați pentru conducerea vehiculelor băuți sau drogați pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

Niciun senator nu a votat împotrivă, iar acum legea merge la vot final în Camera Deputaților.

Ce șoferi sunt vizați de această lege

Senatorul Robert Cazanciuc (PSD), fost ministru al Justiției, anunță, luni (11.12.2023), că Senatul a votat legea prin care șoferii condamnați pentru conducerea vehiculelor băuți sau drogați pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

Așa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, declasând-o de pe primul loc la decesele rutiere, în ultimii șase ani.

După Legea Anastasia, a venit, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”, spune Cazaznciuc, pe pagina sa de Facebook.

În favoarea legii au votat 101 senatori. Niciunul nu a votat împotrivă.

Legea merge pentru decize finală la Camera Deputaților.

author avatar
Mihail Ioan