AcasăNewsSoferii ar putea scapa de penalizarea cu puncte! Vezi modificarile Codului Rutier!

Soferii ar putea scapa de penalizarea cu puncte! Vezi modificarile Codului Rutier!

Regimul rutier va suferi o serie de schimbari, printre care si eliminarea sistemului inutil cu puncte, a declarat Seful Politiei Romane, Liviu Popa, vineri seara, la Realitatea TV.

Popa sustine ca penalizarea cu puncte nu este un sistem eficient, pentru ca nu a produs niciun efect dorit. In opinia sa, mai eficiente ar fi amenzile usturatoare pentru soferii care comit nereguli la regimul vitezei: „Daca o persoana isi permite sa cumpere un bolid, poate sa-si ia si o amenda de 2.000 de euro”.
Nici permisele nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atat de usor, in cazul depasirii pe linie continua nefiind necesara o astfel de masura.

Seful Politiei Romane vrea sa introduca legea raspunderii obiective, dupa modelul Ungariei, care la un an dupa adoptarea actului normativ si-a redus numarul accidentelor la nivelul anului 1964. Aceasta lege prevede ca tot ce inseamna raspundere contraventionala sa cada pe proprietarul masinii cu care s-a comis neregula, indiferent de cine o conduce. Procesul verbal prin care se constata amenda este executoriu, nu va putea fi contestat.

214 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si daca ti-o fura noaptea ,pana dimineata poate sa accidenteze 2-3 persoane,ca doar nu dormim in masina. Mai ganditi si voi militienilor, ca daia merge totul pe dos in Tara asta tampitilor . Nu santeti in stare sa elaborati niste legi ,,batute in cuie,,fara sa existe portite care sa va avantajeze pe voi. pe toti ar trebui sa va schimbe , de la dulgherul care va conduce ,pana la burtosii de pe strada (politistii)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger