AcasăNewsSoferi, iata cum puteti cere penalizarea firmelor de asigurari

Soferi, iata cum puteti cere penalizarea firmelor de asigurari

Daunele pentru avarierea masinilor trebuie achitate de asiguratori in maximum 10 zile

Daca sunteti la zi cu polita RCA si, in urma unui accident, nu ati primit inca despagubiri de la asiguratori, le puteti cere daune de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere.

Daunele pentru avarierea masinilor trebuie achitate de asiguratori in maximum 10 zile

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a modificat ieri legislatia din domeniul RCA, precizand  ca firmele de asigurare care nu-si indeplinesc obligatiile ce decurg din politele RCA, sau o fac defectuos, sunt pasibile de penalizari de 0,2% pe zi din valoarea despagubirii cuvenite. Acestea pot fi solicitate de soferii care se considera nedreptatiti.  Potrivit legii, despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei. Decizia CSA de modificare a reglementarilor cu privire la RCA a fost motivata de numeroase reclamatii ale soferilor, care s-au plans ca firmele de asigurari intarzie nejustificat plata daunelor.

CSA mai precizeaza ca pentru politele RCA emise din 1 ianuarie 2012, sistemul bonus-malus (reducerea sau majorarea primei de asigurare, in functie numarul accidentelor) se va aplica si persoanelor juridice.

author avatar
Arpad Dobre
228 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger