AcasăNewsŞofer român, amendat cu peste 26.000 de euro

Şofer român, amendat cu peste 26.000 de euro

Amendă record în Franţa pentru un şofer de TIR din România:  26.250 de euro, în urma unui control de rutină pe o autostradă din nordul ţării.

Bărbatul, care lucra pentru o firmă de transport din Spania, a fost prins pe A1 ( în apropiere de  Arras) de un echipaj al Jandarmeriei. Românul a încălcat legea de 31 de ori, au explicat oficialii francezi, majoritatea infracțiunilor au fost cele privind nerespectarea timpului de repaus, deoarece șoferul român ar fi condus peste opt ore încontinuu, față de patru ore și jumătate cum prevede legea. Mai mult, acesta folosea și un card al altui șofer, pentru a depăși timpii legali de condus. „Faptele reprezintă nu numai un pericol grav pentru ceilalți șoferi, dar evidențiază și concurența neloială practicată de unele companii”, a precizat Jandarmeria Pas-de-Calais. Camionul acestuia a fost sechestrat până la plata amenzii. Un alt şofer profesionist român a fost prins în Germania, în iulie, cu o alcoolemie de 3,14 la mie. A fost controlat  într-o parcare de camioane din Steierrund, de lângă Hesse, iar poliţia i-a imobilizat TIR-ul după ce le-a spus că  vroia să plece în cursă la opt ore după control.

author avatar
Andrei Coman
421 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa ii explice cineva acești domn jurnalist, probabil care a făcut școala de jurnalism in boxa blocului sau la cârciumă din sat, care este diferența dintre infracțiune și contravenție. La el nu este nicio diferență, le uzitează, le interschimba, nicio gară nimic. Alo, domnul jurnalist înainte să scrieți despre ceva informează-te in plm, daca nu cunoști, ia și scrie despre panseluțe și trandafiri, lasă acest gen de știri în seamă oamenilor care mai cunosc și mai și gândesc înainte să dea drumul la un articol. Nu va verifică nimeni mizeriile?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger