AcasăNewsȘofer prins băut la volan de două ori în aceeași seară! Unde...

Șofer prins băut la volan de două ori în aceeași seară! Unde s-a întâmplat totul și ce a arătat etilotestul

Șofer prins băut la volan de două ori în aceeași seară! Unde s-a întâmplat totul și ce a arătat etilotestul (sursa foto: Facebook)

Un șofer a dat dovadă de perseverență într-o situație cu totul nefericită, mai ales că în ambele cazuri a fost vorba despre aceeași acuzație – conducere sub influența alcoolului. Totul s-a întâmplat recent, în județul Vrancea.

Protagonistul este un bărbat de 51 de ani. Omul a fost prins pe picior greșit în două rânduri, la doar câteva ore distanță.

Prima dată, a fost observat în seara zilei de 6 octombrie, pe DN2 E85. Ca urmare a faptului că, din câte au anunțat, într-un comunicat, reprezentanții poliției vrâncene, ”în jurul orei 20:40, polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au fost sesizați de către dispeceratul IPJ Vrancea cu privire la faptul că, pe Drumul Național 2 European 85, pe direcția Focșani-Garoafa, un autoturism înmatriculat în județul Galați se deplasează sinuos”.

Odată identificată mașina în trafic, oamenii legii au oprit-o. Așa au constatat că șoferul mirosea a alcool. ”Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,39 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acestuia i-au fost prelevate mostre biologice de sânge la o unitate medicală, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au informat, joi, reprezentanții IPJ Vrancea.

”Surpriza” constatată câteva ore mai târziu

sursa foto: IPJ Vrancea

Doar că ”aventura” șoferului în cauză nu s-a oprit aici. Câteva ore mai târziu, din motive doar de el știute, omul era din nou la volan. Iar polițiștii l-au prins și de această dată și l-au pus să sufle în etilotest. ”Același bărbat, a fost depistat în jurul orei 23.16, pe Drumul Național 2 European 85, în localitatea Bizighești, tot de polițiștii Serviciului Rutier la volanul aceluiași autoturism. Polițiștii au procedat la retestarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,11 mg/L alcool pur în aerul expirat”, anunță aceeași sursă.

Cum s-a încheiat povestea? Răspunsul a venit tot de la oamenii legii. Care au precizat că ”în acest caz a fost întocmit un nou dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.