AcasăNewsSofer de autocar prins baut la volan, pe A2. Mai multi conducatori...

Sofer de autocar prins baut la volan, pe A2. Mai multi conducatori auto au sunat la politie!

O situatie greu de imaginat, dar, din cate anunta politistii, cat se poate de reala. Dar si un amanunt demn de a fi mentionat- acela ca soferii aflati, noaptea trecuta, pe Autostrada Soarelui (A2, cea care leaga Capitala de litoral) – au contribuit din plin la evitarea unei situatii periculoase pentru participantii la trafic.

Concret, lucrurile au stat astfel: noaptea trecuta, mai exact cu mai putin de o ora dupa miezul noptii, mai multi conducatori auto au pus mana pe telefon si au sunat la 112, anuntand ca au vazut un autocar care „deplaseaza haotic pe calea unidirectionala Constanta – Bucuresti a Autostrazii A2”, din cate anunta luni IGPR. Banuind ca ar fi ceva in neregula cu soferul, oamenii nu au stat pe ganduri si au sesizat politia.

Iar oamenii legii din cadrul Brigazii Autostrazi si Misiuni Speciale au opri in trafic – la kilometurl 144- autovehiculul care apartinea unei firme care transporta in mod curent persoane pe ruta Constanta-Buzau-Bucuresti. Odata ce au tras pe dreapta autocarul, au avut surpriza sa constate ca soferul- un bucurestean in varsta de 61 de ani- bause inainte de a urca la volan. Intr-atat, incat testarea cu etilotestul a indicat, din care mentioneaza politistii, intr0un comunicat, o concentratie de 1,01 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Ar mai fi de mentionat doua aspecte- acela ca la momentul respectiv in autocar nu se aflau alti pasageri, dar si ca soferul care nu s-a ferit sa se urce la volan, desi consumase alcool, s-a ales cu dosar penal pentru „savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange”.

sursa foto:cugetliber.ro

author avatar
Cristina Stefan
371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger