AcasăJUSTIȚIESocrii primarului Cherecheș, reținuți de DNA. Ce acuzații le aduc procurorii/Flagrant în...

Socrii primarului Cherecheș, reținuți de DNA. Ce acuzații le aduc procurorii/Flagrant în restaurant

Atât soacra, cât și socrul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost reținuți pentru 24 de ore, joi, de către procurorii DNA.

Soacra edilului Cherecheș ar fi fost prinsă în flagrant, miercuri după-amiază, la Cluj, în timp ce intermedia o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe sentința definitivă într-un dosar de corupție pe data de 24 noiembrie la Curtea de Apel Cluj, potrivit unor surse. Femeia este acuzată că ar fi încercat să obțină o sentinţă favorabilă – „o soluţie mai blândă” în dosarul ginerelui său.

DNA-ul a anunțat, joi dimineață, într-un comunicat, că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 9 noiembrie, „a doi inculpați (soț și soție), în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită”.

Numele celor doi soți nu sunt menționate, negru pe alb, în comunicatul DNA. Dar s-a aflat că e vorba despre socrul și soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Ar fi încercat să obțină „soluţie mai blândă” în dosarul ginerelui

„În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În data de 25 octombrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție.
Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remiși după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare.

În contextul menționat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj – Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, conform comunicatului DNA.

Procurori: Soțul i-ar fi dat ajutor moral, cât şi material

Procurorii susțin că soacra edilului ar fi fost ajutată de soțul său – nu doar moral, ci și financiar, în vederea ,,rezolvării problemei”.

„În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea ,,rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro.

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, conform DNA.

Cei doi soți urmează să fie duși, joi, în fața magistraților de la Tribunalul Mureș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

533 afisari

5 COMENTARII

  1. E ceva necurat cu Chereches asta , de ani de zile se screme ” justitia ” sa-l infunde si nu poate . dar ce au cu el de fapt ?

  2. Si daca e nevinovat, la ce i-a facut soacra sa, greu sa il achite.
    Daca il achita ar putea plana suspiciuni asupra judecatorilor..

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri