AcasăNewsSocietatii civile incepe sa-i puta USR-ul

Societatii civile incepe sa-i puta USR-ul

Nascut din spuma societatii civile fecundate de salvatorul Nicusor Dan, USR a ajuns sa fie criticat de civici, ca orice partid politic ordinar.

Nicusor Dan si Clotilde Armand încep să se confrunte cu ostilitatea societătii civile din care făceau până nu de mult parte

Coalitia Romania Curata anunta separarea apelor sale de cele ale colegilor plecati in USR si ale USR in general. Motivul: USR si-a pierdut caracterul civic si a devenit partid politic, deci trebuie tratat si monitorizat cu rigoarea si severitatea rezervate partidelor. Iar ca sa demonstreze ca nu glumesc, cei de la Romania curata au dat cu salvatorii neamului de pereti, confirmand astfel multe dintre criticile aduse lui Nicusor Dan & Comp de romanii simpli, neinregimentati in ONG-uri: lipsa programelor, atitudinea de Gica-Contra adoptata aiurea-n tramvai, recrutarea en-gros a actualilor ministri doar pe motiv ca poarta eticheta de ”tehnocrati”, sustinerea apriori a actualului premier chit ca asta implica o alianta cu PNL-ul detestat in mod public etc.

Imparatul Nicusor e gol

Chiar daca prima mustruluiala administrata de Romania Curata salvatorului neamului pastreaza un ton prietenesc, este clar ca oengistii sunt calcati pe nervi de prestatia providentialului de serviciu Nicusor Dan. Atitudine normala din moment ce salvatorul ingaima aceleasi texte tocite in aparitiile sale televizate – referitoare la necesitatea eliminarii grabnice a coruptiei, birocratiei si ticaloasei clase politice. Ok, de acord, dar dincolo de lozincile care nici macar mobilizator nu suna in gura lui Nicusor Dan (personaj total lipsit de darul vorbirii) nimeni de la USR nu ne spune cum anume se va derula operatiunea de deratizare a societatii si politicii romanesti. Un program detaliat ca pentru pentru prosti, cu masuri concrete si eventual termene, ca sa priceapa tot romanul de ce anume ar trebui sa creada ca Nicusor Dan si Clotilde Armand ar fi mai buni, de exemplu, decat Liviu Dragnea si Elena Udrea. Lozinca ”Noi suntem salvatorii neamului!” nu numai ca este insuficienta, dar si risca sa cada in derizoriu, concurand neloial bancul cu batrana care este ajutata sa treaca strada desi nu vrea. Nicusor Dan a obtinut voturile multor bucuresteni criticand sistemul. Nu aprig, ci ca o placa de patefon stricata care in final ajunge sa-i obsedeze pe ascultatori. Acum, daca a renuntat la statutul de carcotas civic, liderul USR trebuie sa se comporte ca un politician. Unul de scoala noua, dar politician sadea. Nicusor Dan se fasoleste insa cu originea sa civica, se multumeste cu cersitul de semnaturi pe Facebook si spera ca papusarii din umbra care manipuleaza scena politica damboviteana sa il bage in Parlament. Si daca scenariul se schimba (s-a mai intamplat)? Si daca Facebook-istii stau acasa pe 11 decembrie (si asta s-a mai intamplat)? Ce va face atunci providentialul, salvatorul, prea-curatul Nicusor Dan? Nu ca raspunsurile ne-ar interesa foarte tare, dar poate il intereseaza pe el.

author avatar
Simona Badulescu
871 afisari

3 COMENTARII

  1. Nicusor, alintat ca la gradinita, si-a tras si el o tanti frantuzoaica, cum echipele de fotbal mediocre care cred ca statutul de stranier tine loc de valoare, si defileaza cu ea mai ca la circ.Duduia vorbeste ingrozitor, se enerveaza urat si… spune nimic. Sa fie destul?
    Un import de toata neisprava!

  2. USR {Uniunea Soros Romania} se bazeaza pe cei din societatea coivila dar cu bani de la Soros, daca acestia nu vin sau sunt dramuiti de alti Mungiu si Ghinea care tocmai se cearta pe ciolan, nu stiu ce bani mai ajung si la Nicusor Dan. ONG.urile au crescut ca cipercile dupa ploaie si acelea trebuiesc sponsorizate plus postaci de pe Fb, pretentii mari pt. bani lui Soros. Dar stati cuminti ONG-istilor ca romani s-au trezit si nu se mai lasa pacaliti. VOR VOTA PARTIDELE CU PROGRAME PT. ROMANI nu cele dictate din afara.

  3. Meștere, toate partidele au avut și vor avea programe numai pt cetățeni dar , ca și grupurile mafiote, își vor revarsă politica numai asupra unora care vor deveni ” speciali” Referitor la usr, ca sa existe trebuie sa aiba bani.Cum preferați obținerea banilor, prin dijmuirea contractelor publice, adica din banii noștri, sau din banii lui Soros ? Avem salarii și pensii mici pt ca banii din bugetul tarii au susținut gastile partidelor. Și apoi rămânând doar 2 partide pe scena politică, psd și pnl, v-or continua același scenariu, pt ca oricum vor fi votați. Numai concurenta ii va forța sa se reformeze.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger