AcasăNewsSocial-democrații îl contrează pe Tăriceanu: nu-l mai susțin pe Isărescu la BNR

Social-democrații îl contrează pe Tăriceanu: nu-l mai susțin pe Isărescu la BNR

Mihai Fifor anunță că în şedinţa de luni a coaliţiei nu s-a pronunţat un nume pentru postul de guvernator al BNR, iar apoi senatorii PSD au ajuns la concluzia că nu l-ar susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat.

La sfârșitul ședinței coaliției de luni, la care a participat și șefa interimară a PSD, Viorica Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a declarat că PSD-ALDE au decis  să-l susțină pe Isărescu pentru un nou mandat în fruntea Băncii Naționale a României, după cum am arătat într-un articol precedent.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat a declarat pentru RTV: „În şedinţa coaliţiei de astăzi s-a discutat vizavi de ce se întâmplă cu Banca Naţională, nu a fost o discuţie nominală pe cine şi cum. De altminteri, chiar doamna prim-ministru, la declaraţiile pe care le-a avut după şedinţa coaliţiei, nu a rostit un nume. E adevărat că, după aceea, în şedinţa grupului senatorial de pildă, colegii mei au ajuns la concluzia că n-ar susţine o nouă candidatură a domnului Mugur Isărescu. Prin urmare, sunt păreri pro şi contra vizavi de o astfel de candidatură. Urmează să vedem încotro merge PSD, care este decizia pe această temă”.

Noua conducere a BNR urmează să fie votată de Parlament în 3 iulie, în cadrul sesiunii extraordinare. „Astăzi s-a discutat pe algoritm, pe cum arată distribuţia în cadrul Consiliului de Administraţie”, a mai spus luni Fifor. Acesta a menţionat că probabil săptămâna aceasta se vor depune candidaturile.

Mugur Isărescu este şeful Băncii Naţionale din septembrie 1990 și se află în cel mai lung serviciu ca guvernator de bancă centrală din lume. În 2014, el a primit, pentru cinci ani, un nou mandat, care expiră în acest an.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
246 afisari

1 COMENTARIU

  1. Opinați că domnul academician Mugur Isărescu intenționează să demonstreze că este un academician mai capabil decât a fost academiciana Elena Ceaușescu, care nu a fost în funcții politice importante atâția ani ca domnul academician Isărescu, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger