AcasăNewsȘocant! Un bărbat mort a fost chemat la Serviciul Pașapoarte București pentru...

Șocant! Un bărbat mort a fost chemat la Serviciul Pașapoarte București pentru verificări

Textul mesajului trimis de MAI si MAE va fi: "Pasaportul dumneavoastra va expira in curand. Pentru reinnoire, programati-va online pe epasapoarte.ro (Romania) sau econsulat.ro (strainatate)".

Un caz extreme de șocant a avut loc în București, unde o familie a primit o înștiințare de la Serviciul Pașapoarte prin care se solicită ca soțul decetat șă se prezinte pentru verificări.

Incompetență, prostie sau rea voință?

O femeie a făcut o cerere către Serviciul Pașapoarte București prin care solicita obținerea unui pașaport pe numele fiicei sale care este minoră. După ce această cerere a fost înregistrată, a venit și răspunsul din partea instituției amintite. Când femeia a citit răspunsul era cât pe aci să leșine de groază.

Tatăl fetei, adică, soțul femeii, care era decedat era chemat la Serviciul Pașapoarte București pentru verificări.

Cel puțin asta reiese din înștiințarea pe care femeia a primit-o acasă, prin poștă, și prin care a fost anunțată că solicitarea de eliberare a unui pașaport electronic simplu pentru fiica sa minoră a fost respinsă.

Răspunsul halucinant al Serviciului Pașapoarte București

„Vă aducem la cunoștință faptul că cererea de eliberare a pașaportului simplu electronic, depusă la data de 14.08.2020, pentru fiica minoră, a fost respinsă întrucât în conformitate cu prevederile art. 9 alin. 1 lit. b) și c) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, aprobate prin HG nr. 94/2006, cu modificările și completările ulterioare: cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice și a pașapoartelor simple temporare sunt acceptate numai dacă îndeplinesc următoarele condiții:

  1. b) datele înscrise corespund cu datele din documentele care însoțesc cerere;
  2. c)  sunt însoțite de toate documentele corespunzătoare cerute potrivit prezentelor norme metodologice.

În cazul dumneavoastră, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tatăl minorei figurează ca fiind decedat, situație în care sunt necesare verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru”, se arată în înștiințarea primită de femeia din București.

Astfel de cazuri s-au mai întâmplat în România. Amintim despre cazul unui ieșean care a trebuit să demonstreze în instanță că este viu, deși în acte era decedat de mai mulți ani.

Plecat din ţară cu zeci de ani în urmă, un ieşean a aflat că este mort cu acte în regulă când a vrut să-şi înnoiască un document. O primă cerere de anulare a actului de deces a fost respinsă pe motiv că solicitarea trebuie făcută chiar de persoana aflată în situaţia respectivă.

Un caz similar a avut loc şi în Vaslui. Bărbatul în cauză şi-a recăpătat identitatea legală după şapte luni de procese.

author avatar
Eli Dan Davidescu
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger